İşine son verilen akademisyen Aracagök: Üniversiteye başlayacak öğrencilere üzülüyorum

Akademisyen Zafer Aracagök'ün Bilgi Üniversitesi'ndeki işine gerekçe gösterilmeden son verildi. Aracagök, 2011 yılından beri mobbinge maruz kaldığını belirtirken; “Üniversitelerdeki eğitim kalitesini seviyesizleştirdiler, üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere üzülüyorum” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Bilgi Üniversitesi Dr. Zafer Aracagök’ün üniversitedeki işine son verdi. Aracagök, bir gün aniden üniversiteden ilişiğinin kesildiğini ve işe son verme gerekçesinin de kendisine bildirilmediğini açıkladı. “Artık üniversitelerdeki insanlar kendilerinden daha iyi insanları asla ama asla istememeye başladılar” diyen Aracagök, 2011 yılından beri mobbinge maruz kaldığını söyledi.

'ELİMDEN DERSLERİMİ ALMIŞLARDI...'

Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde sanat felsefesi, sanat kuramları ve çağdaş felsefe derslerini verirken 5 Aralık'ta iş fesih yazısı gönderilen Aracagök, “Ben bu mobbinge karşı dava açacağımı söylediğim anda işime son verildi” diyor: “Bilgi Üniversitesi'ne 2008 yılında başvurdum. Üniversite o zaman daha kaliteli bir yerdi. Ancak şimdi üniversiteyi üniversite yapan kişiler ya ihraç edildi ya da üniversite yönetimleri tarafından işlerine son verildi. 2011’den başlayarak mobbingle karşı karşıya kaldım. O zaman da elimden derslerimi almışlardı. 'Sana verecek dersimiz yok güle güle' demişlerdi. Ama o dönemin rektörü bunu engelledi. Şimdi engelleyecek kimse olmayınca bunu yapmayı kendilerinde hak gördüler.”

'KORKMUYORUM DAVA AÇACAĞIM'

İşine bu şekilde gerekçe bile açıklanmadan son verildiği için üniversiteye girişinde engelleme ile karşılaşabileceği endişesi yaşadığını belirten Aracagök şöyle devam etti: “Sonunda üniversiteye girebildim. Kitaplarımı ve eşyalarımı topladım. Kitaplarımı kurtardım oradan. Üniversite genç insanları kolay yıldırabiliyor. Böylesi uygulamalara karşı dava açtıklarında başka üniversitelerde çalışmalarına izin verilmeyebileceğini düşünüyorlar. Ne yazık ki dava açmaktan korkuyorlar. Benim böyle bir korkum yok. Bu tehditlere, mobbinglere göz yummadığım için işten çıkarıldım. Artık üniversitelerdeki insanlar kendilerinden daha iyi insanları istememeye başladılar. Kaliteli eğitim de ne yazık ki gitgide azaldı. Üniversitelere yeni başlayacak öğrencilere üzülüyorum.”

'ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İFLAS EDİYOR'

İşten atıldıktan sonra yaşadığı birçok öğrencisinden mesaj aldığını da belirten Aracagök son olarak şunları söyledi, “Sadece Bilgi Üniversitesi değil genel anlamda Türkiye'deki üniversitelerin kalitesi düştü. Artık üniversitelerde çalışmak istemiyorum. Ya yurt dışına gideceğim ya da başka işlerle uğraşacağım. İşime son verildikten sonra yüzlerce öğrencimden mesaj geldi. 'Hocam sizin yetiştireceğiniz öğrenciler var. Vazgeçmeyin' dediler. Ama durum artık eskisi gibi değil. Akademide seviye yerlere düştü. Ülkenin geldiği durum şu an içler acısı. Küçük faşist bireyler her yerde iş başında. Bu kişiler kendi iktidarlarını kurmanın peşinden koşuyor. Kendi iktidarlarını sürdürmek için de eğitim yerlerde sürükleniyor. Üniversite eğitimi iflas ediyor.”

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ: AÇIKLAMA YAPILACAK

Aracagök'ün öne sürdüğü mobbing iddialarını ve işten çıkarma gerekçesini sormak için aradığımız Bilgi Üniversitesi ise konuyla ilgili araştırmalarının sürdüğünü daha sonra bir açıklama yapılacağını belirtti.