Tutuklu eşine üç ay görüş yasağı

Silivri 2 Nolu L Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eşinin ziyaretine giden Betül Özdemir’e “ceza infaz kurumunun düzen ve güvenliğini bozduğu” gerekçesiyle cezaevi idaresi tarafından 3 ay görüş yasağı getirildi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Silivri 2 Nolu L Tipi Cezaevi’ndeki eşinin ziyaretine giden Betül Özdemir, girişteki üst aramasındaki tutuma karşı çıkınca “ceza infaz kurumunun düzen ve güvenliğini bozduğu” gerekçesiyle cezaevi idaresi tarafından 3 ay görüş yasağı getirildi.

ÜST ARAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Betül Özdemir, çocukları ile birlikte 29 Kasım günü Silivri 2 Nolu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde DHKP/C soruşturmasından tutuklu eşi Mehmet Özdemir’in görüşüne gitti. Girişteki arama noktasında gardiyanın üst aramasına tepki gösteren Özdemir ile gardiyan arasında tartışma çıktı. Taciz boyutunda üst araması yapıldığını söyleyen Özdemir hakkında cezaevi idaresi tarafından soruşturma açıldı.

'AİLE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ BOZMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Özdemir’e soruşturma sonucunda, “ceza infaz kurumunun düzen ve güvenliğini bozduğu” gerekçesiyle 3 ay görüş yasağı verildi. Özdemir'e getirilen yasak sonrası çiftin iki çocuğu hapishanedeki babalarını anneleri yanlarında olmadan ziyaret edebilecek. Çocuklarını hapishane koşullarında yalnız bırakmak istemediğini ve itiraz dilekçesi yazdığını söyleyen Özdemir, "Aldıkları bu kararla aile bütünlüğümüzü orada da bozmaya çalışıyorlar" dedi.

'İNSANLARI ISLAH ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

15 Eylül'de tutuklanan eşini daha önce de ziyarete giden Betül Özdemir, eşine ters kelepçeli bir şekilde işkence yapıldığını belirterek suç duyurusunda bulunmuştu. Hapishanede yaşananlara dair defalarca dilekçe verdiklerini, yapılan işkenceyle ilgili hiçbir soruşturmanın başlatılmadığını söyleyen Özdemir şöyle devam etti: "Gardiyanın yaptığına karşı çıktığım için görüş cezası verildi. Bu cezanın kalkmasını istiyorum. Eşimin ilk duruşması 19 Aralık'ta görülecek. Serbest bırakılmazsa Şubat'a kadar göremeyeceğim. ‘Soyun dediysem soyun’ gibi emirlerle insanları ıslah etmeye çalışıyorlar."