İHD Genel Sekreteri Osman İşçi'ye Avusturya'dan ödül

İHD Genel Sekreteri Osman İşçi, Avusturya İnsan Hakları Derneği tarafından, yılın insan hakları savunucusu seçildi. Üniversitedeki görevinden KHK ile ihraç edilen İşçi, yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle ödül törenine katılamayacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Sekreteri Osman İşçi, Avusturya İnsan Hakları Derneği tarafından, yılın insan hakları savunucusu ödülüne layık görüldü.

Osman İşçi, ödül haberini Twitter hesabından duyurdu. İşçi, paylaşımında "Avusturya İnsan Hakları Derneği'nin 2017 yılı insan hakları savunucusu ödülünü (Dr. Georg Lebiszczak-Preis) bana verdiği bilgisini paylaşmaktan onur duyuyorum. Bu ödül İHD ve EuroMed Rights (ve daha geniş açıdan insan hakları hareketi) olarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi için yürüttüğümüz kolektif mücadelenin sonucudur" ifadelerine yer verdi.

Ödülün kolektif çalışmanın sonucu olduğunu belirten İşçi, ödülü İHD, EuroMed Rights (Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı), Barış İçin Akademisyenler ve hakları ihlal edilenler adına kabul ettiğini belirtti.

Üniversiteden KHK ile ihraç edildiğini hatırlatan Osman İşçi, yurt dışına çıkışı engellendiği için ödül törenine katılamayacağını ifade etti. İşçi'nin paylaşımları şöyle: