İbiş savcılığa başvurdu: Yiğiter huzurumu bozuyor

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Erkan İbiş Ankara, ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter'i şikayet etti. Şikayetin gerekçesi 'kişi huzur ve sükununu bozmak.'

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi'ndeki görevinden Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter ile Rektör Erkan İbiş arasındaki davaların sayısı artıyor. İbiş bu kez de Yiğiter hakkında 'kişi huzur ve sükununu bozma' suçlamasıyla şikayetçi oldu.

KHK ile Hukuk Fakültesi'ndeki görevinden ihraç edilmesinin ardından tekrar girdiği üniversite sınavında aynı kampüsteki İletişim Fakültesi'ni kazanan Yiğiter yapılan yönetmelik değişikliği ile okula kayıt yaptıramamıştı.

Sosyal medya hesabından Rektör Erkan İbiş hakkında tweetler atan Yiğiter bu kez 'huzur ve sükunu bozmak'la suçlandı. Erkan İbiş'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Yiğiter'in ifadesi alındı.

'MAKSADIM HUZUR BOZMAK DEĞİL ELEŞTİRMEK'

Özellikle Ankara Üniversitesine kaydının yapılmamasının ardından paylaştığı tweetlerin şikayet konusu olduğunu belirten Yiğiter savcılıktaki ifadesinde, maksadının huzur bozmak değil eleştirmek olduğunu söyledi.

Yiğiter ifadesinde, bu suçun işlenmesi için hukuka aykırı bir fiil gerektiğini belirterek, attığı tweetlerin eleştiri kapsamında olup hukuka aykırılık içermediğini söyledi. Yiğiter, Twitter'da engelle diye bir seçenek olduğunu hatırlattı ve İbiş'in bu tweetleri engellemek yerine adliyeyi meşgul ettiğini söyledi.

İDDİA EDİLEN SUÇA ÜÇ AYDAN BİR YILA KADAR HAPİS

Rektör Erkan İbiş'in iddia ettiği suç için Türk Ceza Kanunu'nun 123'üncü maddesinde “sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir” deniyor.