16 yaşındaki genci öldüren polise indirim üstüne indirim yapıldı

16 yaşındaki genci öldüren polis memuruna iyi hal indirimi uygulandı. Polise 11 yıl hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Esenyurt'ta 10 ay önce silahından çıkan kurşunla 16 yaşındaki lise öğrencisi  Ömer Barış Topkara’nın  ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan tutuklu polis memuru H.D.S. 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uyguladığı 20 yaşındaki sanık H.D.S.’nin  tutukluluk halinin de devamına karar verdi.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık H.D.S.’nin “Kasten öldürme" suçundan suçun işleniş şekli ve failin güttüğü amacı nazara alınarak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. Sanığın fiili olası kast ile işlediğinin anlaşıldığını kararında belirten mahkeme heyeti, sanık H.D.S.’nin cezasını müebbet hapis cezasına indirdi. Sanığın eylemini haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddetin etkisi altında haksız tahrik ile işlediğinin anlaşıldığını kaydederek cezayı 14 yıl hapis cezasına indiren mahkeme heyeti, sanığın yargılama safhasındaki davranışları da lehine indirim sebebi sayarak cezayı 11 yıl 8 ay hapis cezasına düşürdü.

'AİLEYE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM'

Mahkeme Başkanı İlhami Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı’nın duruşma arası esas hakkındaki mütalaasını açıkladığını hatırlatarak sanık H.D.S.’ye söz verdi. Söz alan sanık H.D.S. de mütalaayı kabul etmediğini belirterek, “Ben yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim. Ben muhafaza altına almak, görevimi ifa etmek için hareket ettim. Kesinlikle burada kasti bir olay yoktur. Olay sonrası kamera görüntülerinde görüldüğü gibi üzüntüden bayıldığım da görülmektedir. Çok üzgünüm. Aileye başsağlığı diliyorum. Kesinlikle öldürme kastıyla hareket etmedim. Aniden gelişti öngörülebilir bir şey değildir" diye konuştu. (DHA)