Van'da kadın mitingine çağrı

HDP ve TJA'nın yapacağı kadın mitingine katılım çağrısı yapıldı. Mitinge HDP'li vekiller de katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - HDP Van Kadın Meclisi ve TJA (Özgür Kadın Hareketi) aktivistleri, Van halkını Cumartesi günü düzenlenecek olan mitinge davet etti.

Cumartesi günü TJA öncülüğünde "Özgürlük Kazanacak" sloganıyla düzenlenecek olan mitinge ilişkin, HDP Van İl binasında basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile TJA aktivistleri Nesibe Akdağ ve Necla Bakır katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, devletin tüm çağrılarına rağmen kadına yönelik şiddet konusunda herhangi bir çaba içinde olmadığını belirtti. Ertan,  "İşte 57 yıldır her yıl 25 Kasım’da sokaklara, meydanlara çıkarak 'Kadına Şiddete Dur' diyoruz. İşte bu yıl da tüm baskı ve zulüm politikalarına rağmen yine alanlardayız" dedi.

Kadına şiddete karşı düzenleyecekleri mitingi Musa Anter Parkı'nda gerçekleştireceklerini aktaran Ertan, "Mitingimize HDP Eş Genel Başkanımız Sayın Serpil Kemalbay, HDP Diyarbakır Milletvekili Sayın Feleknaz Uca'nın yanı sıra sanatçılar Şehriban ve Nurcan Değirmenci katılacaktır. Tüm halkımızı bu tarihi mitingimize katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu. (DUVAR)