Dışişleri Bakanlığı ABD'ye Sarraf'la ilgili nota verdi

Dışişleri Bakanlığı, 5 gündür haber alınamayan Rıza Sarraf'ın durumu hakkında ABD'den bilgi istedi. Bakanlık, talebe henüz yanıt verilmediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, ABD'de tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf'la (Reza Zarrab) ilgili olarak, ABD'ye nota verdi. Sarraf'ın durumu hakkında ABD'den bilgi istendi.

Sözcü gazetesinden Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen notada “Zarrab'ın can güvenliğinden endişe duyulduğu” belirtildi. Sarraf'ın nerede bulunduğu konusunda bilgi verilmesi istendi.

Haberin ardından Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nin, ABD makamlarından Sarraf'ın durumuyla ilgili bilgi talep ettiği belirtilen açıklamada, ''Rıza Sarraf hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce, ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir'' denildi.

NE OLMUŞTU? 

Tatil için ABD'ye giden Rıza Sarraf, 19 Mart 2016'da gözaltına alınmış ve sonrasında tutuklanmıştı. "ABD'nin İran'a uyguladığı ambargoyu delmek" suçlanan Sarraf'ın tahliye edildiği iddia edilmişti. Federal Hapishaneler Bürosu'nun sitesinde "8 Kasım 2017 tarihinde serbest bırakıldı" ifadesi yer almıştı.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Sözcüsü, Sarraf'ın cezaevinde olduğunu, sitedeki bilginin teknik bir yanlışlıktan kaynaklanabileceğini ve araştıracaklarını söyledi. Sarraf'la ilgili daha öncede böyle bir hata olduğunu hatırlatan Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım da "Yine teknik bir hata olmuş" demişti.

Bugün Hürriyet'e konuşan Yıldırım, Sarraf'tan 5 gündür haber alamadıklarını söyledi. Yıldırım, "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz" diye konuştu.

Rıza Sarraf'ın durumuyla ilgili resmi açıklamaRıza Sarraf'ın durumuyla ilgili resmi açıklama

Reza Zarrab'dan 5 gündür haber alınamıyorReza Zarrab'dan 5 gündür haber alınamıyor

Rıza Sarraf'la ilgili ikinci 'teknik hata'!Rıza Sarraf'la ilgili ikinci 'teknik hata'!