Binali Yıldırım, Odatv'ye 500 bin liralık tazminat davası açtı

Başbakan Yıldırım ve oğulları Odatv'ye dava açtı. Odatv'nin haberlerinde "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" savunulan dava dilekçesinde 500 bin lira tazminat talep edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım ile çocukları Erkam ve Bülent Yıldırım, "Paradise Papers" belgeleriyle ilgili haberler yapan Odatv'ye tazminat davası açtı.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan "Paradise Papers"a (Cennet Belgeleri'ne) göre, ünlü politikacı ve sanatçıların da yer alığı 126 kişi, daha düşük vergi ödemek için farklı ülkelerde off-shore şirketler kurmuş. Belgelerde, Başbakan Binali Yıldırım'ın çocukları Erkam ve Bülent Yıldırım'ın da adı geçiyor.

Başbakan Binali Yıldırım ile oğulları, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle Odatv İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın ve Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu'dan şikayetçi oldu.

Yıldırım'ın avukatı aracılığıyla Anadolu 28'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, "Dünyayı sarsacak belgelerden Binali Yıldırım'ın iki oğlu çıktı", "Oğlu Binali Yıldırım'ı dinlemedi mi?", "Böyle oğlum olsun 1 milyar borcum olsun diyecek" haberler nedeniyle Odatv'ye ceza verilmesi istendi. Binali Yıldırım için 250 bin, Erkam Yıldırım için 125 bin ve Bülent Yıldırım için 125 bin lira manevi tazminatın Yalçın ve Terkoğlu'ndan tahsil edilmesi talep edildi.

Başbakan Yıldırım ve çocuklar belgelerle ilgili yapan Cumhuriyet gazetesine de 500 bin liralık tazminat davası açmıştı. (Kaynak: Odatv)

Cumhuriyet’in Paradise Papers haberine 500 bin TL'lik davaCumhuriyet’in Paradise Papers haberine 500 bin TL'lik dava

Paradise Paper'a meclis araştırması istendiParadise Paper'a meclis araştırması istendi

Eski başbakandan Paradise Papers kampanyasıEski başbakandan Paradise Papers kampanyası