Adem Kızılçay mahkeme için izin bekliyor

Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için İzmir'den Ankara'ya yürüyen Adem Kızılçay ev hapsinde tutuluyor. Kızılçay 10 Ekim katliamında kaybettiği kardeşi İsmail Kızılçay'ın davasına katılabilmek için mahkemeye başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İzmir'den Ankara'ya açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için yola çıkan Adem Kızılçay 7 Temmuz'da gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi cezası verilen Kızılçay beş aydır Kastamonu'da ailesinin yanında yaşıyor.

Hakkındaki soruşturma tamamlanan ve iddianamesi hazırlanan Kızılçay 10 Ekim Ankara Katliamı davasına katılmak için mahkemeden izin istedi. Kızılçay Gar önündeki katliamda kardeşi İsmail Kızılçay'ı kaybetmişti.

'KARDEŞİM İÇİN ORADA OLMAM GEREKİYOR'

10 Ekim Gar Katliamı davasının altıncı tur duruşmaları 22-23 Kasım tarihinde Ankara Adliyesi'nde görülecek. Katliamda kardeşini kaybeden Adem Kızılçay beşinci tur duruşmalarına ev hapsi cezası nedeniyle katılamadı. Avukatı Kazım Bayraktar tarafından Kızılçay'ın altıncı tur duruşmalarına katılabilmesi için mahkemeye resmi başvuru yapıldı. Mahkemenin davaya katılmasına izin vermesini bekleyen Kızılçay şunları söyledi:

"Kardeşim ve diğer canlar için benim orada olmam gerekiyor. Mahkeme heyeti izin vermezse gelemeyeceğim ve bu beni psikolojik olarak sıkıntıya sokuyor. Devlet bu davalardan bizleri uzaklaştırabilmek için ev hapsi gibi cezalar veriyor. Ben duruşmaya gelemezsem insanların benim yerime de takip etmesi gerek. 10 Ekim Katliamı davasını devlet unutturmaya çalışıyor. Tüm yakınların ve etkilenenlerin gelmesi bizim kararlılığımızın göstergesi olacak." (DUVAR)