Yiğitcan için koruma kararı varmış

Fatih'te babası tarafından öldürülen Yiğitcan için koruma kararı alınmış. Mahkemenin koruma kararı Yiğitcan'ın öldürüldüğü tarihte devam ediyormuş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Fatih Zeyrek Mahallesi’nde, babasının öldürdüğü 10 yaşındaki Yiğitcan cinayetine ilişkin yeni detaylar ortaya çıkıyor. 5 Kasım Pazar akşamı bir babanın öz oğlunu öldürdüğü ihbarını alan Fatih Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evde çocuğu yüzüstü yatar şekilde bulmuştu. İfade vermeyen baba Nezir T., akşam sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Gazete Habertürk'ten Müslim Sarıyar, Nihat Uludağ ve Hayati Arıgan'ın haberine göre, Nezir T. hakkında 3 kez karısı, 1 kez de çocuğu için uzaklaştırma kararı alındığı ortaya çıktı. Yiğitcan’ı evinin mutfağındaki ocağı açarak gaz ile öldürmek istemesinden sonra mahkemeye başvuran Neriman T., boşanma davası açtı. Aile Mahkemesi uzaklaştırma ve koruma tedbiri kararı aldı. Ancak tehditler devam etti. Neriman T., Yiğitcan öldürülmeden 2 gün önce 3 Kasım’da ise oğlu için koruma kararı aldırdı. Kararda babanın 2 ay süreyle tehdit, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunamayacağı belirtildi. Mahkemenin Neriman T. için aldığı koruma kararı ise bu tarihte devam ediyordu.

Son telefon hakkında eşini tehdit ettiSon telefon hakkında eşini tehdit etti

Oğlunu rehin aldıktan sonra uzaklaştırma kararı verilen Nezir T.’nin, WhatsApp üzerinden bir belge gönderip “Savcılıktan oğlumu görmek için izin aldım” dediği, bu şekilde çocuğun babasına teslim edildiği öğrenildi.

Kocasının, oğlunu rehin almasından sonra polise ifade veren Neriman T. şunları anlattı: “2 hafta önce ayrı eve çıktım. Boşanacağımı söyledim. ‘Benden ayrılırsan kezzap dökerim, gözünü kör ederim. İlk eşimin yüzünü jiletle kestim, seni daha beter ederim’ diye tehdit etti.”