Erdoğan'ın başdanışmanı Şaban Dişli istifa etti

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Şaban Dişli istifa etti. Dişli, AK Parti ve Erdoğan'ın yıpratmamak için istifa ettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Sakaya Milletvekili Şaban Dişli istifa etti. Dişli, "AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi yıpratmamak için" istifa ettiğini belirtti.

'PARTİ İÇİNDEN ARKADAŞLARIMIN YORUMLARI RAHATSIZ ETTİ'

Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre, Şaban Dişli, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinden istifa etti. Dişli, AK Parti Genel Merkezi'ne verdiği istifa dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Bazı AK Parti'lilerin yorumlarından rahatsız olduğunu belirten Dişli, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim."

DİŞLİ'NİN KARDEŞİ 15 TEMMUZ'DAN SONRA TUTUKLANMIŞTI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci askerler tarafından rehin alınarak Akıncı Üssü'ne götürülmüştü. Dişli'nin kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli, 16 Temmuz sabahı Başbakanlığa giden Akar'la aynı helikopterden inmişti.

Darbe girişimiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Mehmet Dişli, ordudan ihraç edildi. Dişli'nin darbe girişimini yöneten "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olduğu iddia ediliyor. Mehmet Dişli ise mahkemede verdiği ifadesinde darbe girişimine katılmadığı, Genelkurmay Karargahı'ndan silahla soruyla Akar'la birlikte Akıncı Üssü'ne götürüldüğünü savunmuştu.

Şaban Dişli, kardeşi Mehmet Dişli'nin hakkındaki iddiaların ardından, AK Parti kongresinde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu listesi dışında kalmış ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini bırakmıştı.

Ancak Dişli, 30 Ağustos'ta Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan Danışmanlığına getirilmişti.