Küçükkaya: İki önemli işadamında bylock çıktı

Gazeteci İsmail Küçükkaya, 'iki önemli işadamı'nda bylock çıktığını öne sürerek, "Birinin Sarıyer'deki evine baskın yapıldı, ortalık karıştı. İktidara çok yakın, bir sivil toplum örgütünün de başında" dedi. Aile Bakanı Sayan'ın eşi hakkındaki iddiasının da arkasında duran Küçükkaya, MİT'in bylock listesini gördüğünü belirterek, "Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmail Küçükkaya, dün yaptığı bylock açıklamalarına bugün yenisini ekedi. FOX TV'de sabahları yayınlanan 'Çalar Saat' programını hazırlayan Küçükkaya, "İki önemli işadamında bylock çıktı. Birinin Sarıyer'deki evine baskın yapıldı, ortalık karıştı" dedi.

Küçükkaya'nın Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'da bylock çıktığı iddiasına ise yanıt Emniyet Genel Müdürlüğü'nden geldi. Emniyet, bylock listesinde İlyas Kaya ile ilgili herhangi bir veri olmadığını belirtti.

'BYLOCK LİSTESİNDE BİLMEDİĞİNİZ İSİMLER VAR'

Bugünkü programında, MİT'in hazırladığı bylock listesini gördüğünü tekrarlayan Küçükkaya, milletvekilleri ve bazı işadamlarıyla ilgili de yeni bir iddia ortaya attı: "MİT'in ortaya çıkarttığı bir Bylock listesi var. Ankara'da falanca isim, filanca isim ve onun yakınları... İddialar ortalıklarda dolanıyor... Bilmediğiniz isimler var... İsmini şu anda vermeyeyim, dün sütten ağzım yandı yoğurdu üfleyerek yiyeyim" dedi.

'POLİS EVİNİ BASTI'

Küçükkaya, ardından da ismini vermediği iki işadamıyla ilgili şu iddialarda bulundu: "Çok önemli bir işadamı. İktidara çok yakın. Uluslararası ticari bağlantıları var, bir sivil toplum örgütünün de başında. Bylock çıkmış. Sarıyer'deki evine baskın yapılmış savcılığın talimatıyla. Ortalık karışmış, ismi bende saklı. Yüzde yüz kesin bilgi. Bir başka işadamı... Taaa Özal döneminden beri geliyor. Bylock çıkmış. Biri demiş ki sekreterimde çıktı."

MİT'in Bylock listesi çıkardığını, Yargıtay'ın "Evet bu bir şifreli haberleşme programı" dediğini hatırlatan İsmail Küçükkaya, "İyi de herkese eşit muamele yapılıyor mu? Neden bu listeler açıklanmıyor? Aydınlık ve Cumhuriyet gazetesinde iki tane iddia vardı. Şu kadar milletvekili bu kadar bakanda Bylock çıktı diye. Susuyorlar, üzerine yatıyorlar" iddiasında bulundu.

'İDDİAMIN ARKASINDAYIM'

Küçükkaya, "Eşinde Bylock çıktı, hemen boşanma davası açtı" dediği Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan ise canlı yayında özür diledi, ancak 'eşinde Bylock çıktı' iddiasının arkasında olduğunu söyledi.

İnternethaber'in haberine göre, Küçükkaya bugünkü yayında MİT'in bylock listesini gördüğünü tekrarladı ve şunları söyledi: "Bir bylock listesi gördüm. Orada çok önemli işadamları, bazı siyasilerin isimleri ve bir bakanın da eşinden bahsediliyordu. İşin arkasındayım, takibindeyim. Özel hayatlara girmek istemem, bir kadını asla rencide etmek istemem. Orada susmayı tercih ederim. Olayın bir kısmında değil, öbür kısmında 'boşanma kararı aldı' demiştim canlı yayında. O kısma hiç girmemeliydim. Canlı yayında 3 saat konuşunca böyle şeyler oluyor. Haberin peşindeyimdir her zaman ama hiçbir zaman bir kadını üzmek istemem. Dolayısıyla üzdüysem, olayın özel hayata ilişkin kısmı nedeniyle bakandan, Fatma Betül Sayan Kaya'dan özür diliyorum, olayın bu kısmıyla ilgili. Ama haberimin özü konusunda takipte olduğumu da söylemek isterim."

(HABER MERKEZİ)