Adalet Bakanlığı'nda İpek gitti

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek görevden ayrıldı. İpek Adalet Bakanlığı da yapmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek görevden ayrıldı. 1 Ocak 2014'den beri Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Kenan İpek'in ilk önce Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından görevden alındığı iddia edildi ancak Gül konuyla ilgili bir açıklama yaparak İpek'in görevden kendi isteğiyle ayrıldığını duyurdu. İpek'in yerine Selahaddin Menteş getirildi.

İpek, 62. ve 63. Hükümet dönemlerinde Adalet Bakanlığı da yapan İpek'in bürokraside başka bir göreve atanabileceği de ifade ediliyor. (Kaynak: Fevzi Çakır/Habertürk)

Kenan İpek dönemin İçişleri Bakanı Selami Altınok'la katliam sonrası yaptığı basın toplantısında böyle görüntülenmişti.

Ankara Katliamı sonrası 'gülmesiyle' gündeme gelmişti

Kenan İpek 7 Haziran sonrası kurulan geçiş hükümetinde Adalet Bakanı olarak görevlendirilmişti. 10 Ekim 2015'te Ankara Garı'nda yaşanan katliamın ardından yapılan basın toplantısında gülerken kameralara yansımış ve eleştirilmişti. İpek eleştirilere, "Orada oturan İçişleri Bakanımız 1 ay önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden atandı. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Atanmış bakan gece gündüz çalışıyor. Asla emeğini esirgemiyor. Ana muhalefet genel başkanı hâlâ toplantıdaki istifa soru üzerine verdiğim mimik hareketini gündeme getiriyor. Ben anayasal görevle görevlendirildim. Asla ana muhalefet lideriyle polemiğe girmem. Benim söz söylememem lafım olmadığı anlamına gelmez. Ben görev anlayışım gereği bugüne kadar yanıt vermedim" demişti.