İstanbul'da 'Fikri Sönmez Yerel Yönetimler Sempozyumu' düzenledi

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez'in seçilmesinin yıl dönümünde "Yerel Yönetimler Sempozyumu" gerçekleştirdi. Sönmez'in belediye başkanlığı yaptığı döneme tanıklık eden Pertev Aksakal, "Doğrudan demokrasi kavramı Fatsa'yla özdeşleşmiştir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, eski Fatsa Belediye Başkanı Fikri Sönmez'in seçilmesinin yıl dönümünde “Fikri Sönmez Yerel Yönetimler Sempozyumu” düzenledi.

İstanbul'da düzenlenen sempozyum; "Fatsa'dan Bugüne Yerel Yönetimler", "Yerel Yönetimler ve Toplumsal Siyaset", "Katılımcı Belediyecilik" ve "Fatsa'nın Soyadı Terzi Fikri Belgeseli" gösteriminin yapıldığı 4 oturumdan oluştu.

'FATSA'DAKİ UYGULAMALAR REEL SOSYALİZMİN ELEŞTİRİSİDİR'

Sempozyuma, Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Maçoğlu, HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Batman Milletvekili Sadet Becerikli, Pertev Aksakal, Eski Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu, eski Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Bursa Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve KHK ile ihraç edilen Prof. Drç Yüksel Taşkın konuşmacı olarak katıldı.

Fikri Sönmez'in belediye başkanlığı yaptığı döneme tanıklık eden Pertev Aksakal, "Fatsa'da yapılan ilk girişim halkın yönetime katılması için mahalle komitelerinin kurulmasıydı. Doğrudan demokrasi kavramı Fatsa'yla özdeşleşmiştir. Fatsa'daki yerel uygulamalar reel sosyalizmin eleştirisidir. Fatsa tartışması eşit, özgür Türkiye için bir gelecek tartışmasıdır" dedi.

BAYDEMİR: BELEDİYECİLİK AYNI ZAMANDA KORUYUCU HEKİMLİKTİR

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, belediyelerin halkın sağlığından da sorumlu olduğunu belirtti. Baydemir, "Belediyecilik aynı zamanda koruyucu hekimliktir. Sağlık suya erişim hakkını sağlamaktır" diye konuştu.

Diyarbakır'da kurulan çamaşır evlerinin kadınların evlerinden çıkmasını sağladığını ifade eden Baydemir, şunları söyledi: "Diyarbakır'da kurulan çamaşır evleri, kadını evinden çıkartan, çamaşırlar yıkanırken eğitim gördüğü, özgüven kazandığı faaliyetlerdir. Güneş evinde, ana okulu öğrencilerinden mimarlık öğrencilerine kadar birçok kişi ekoloji ile ilgili eğitim gördüler."

Bursa'nın Nilüfer ilçesinin Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de "Bütün insanlar kent hakkından eşit yurttaşlar olarak, ayrımcılığa uğramadan faydalanabilmelidir" dedi.

Sempozyumun üçüncü oturumunda, "Fatsa'nın Soyadı Terzi Fikri Belgeseli"nin gösterimi yapıldı ve gazeteci Nazım Alpman'la söyleşi gerçekleştirildi.

Sempozyumun son bölümünde, Prof. Dr. Yüksel Taşkın'ın moderatörlüğünde "Katılımcı Belediyecilik Forumu" yapıldı. (HABER MERKEZİ)