Başbakan Binali Yıldırım: Eğer hesapları yanlış yaptıysan canına okurum Lütfi

Başbakan Binali Yıldırım, "yap-işlet" modeli ile devletin 60 milyar dolar kar elde ettiğini söyledi. Yıldırım, sonrasında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a döndü ve gülerek "Hesapları Lütfi yapıtı. Eğer yanlış yaptıysan Lütfi canına okurum" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) toplantında konuşma yaptı.

AK Parti döneminde enflasyonun tek haneli rakamlara gerilediğini belirten Yıldırım, Türkiye ekonomisinin de geliştiğini dile getirdi. Yıldırım, "Bir Türkiye üç Türkiye oldu" dedi. Yıldırım, Avrupa Birliği ülkeleriyle Türkiye arasındaki refah farkının giderek kapandığını söyledi. Yıldırım, borç yükü olarak Türkiye'nin Avrupa'nın en iyi ülkesi olduğunu belirtti.

Faiz ödemelerini azalttıklarını ifade eden Yıldırım, arttırılan parayla yol ve hastane gibi yatırımlar yaptıklarının kaydetti. Yıldırım, "1.9 katrilyon lira fazladan faiz ödemesinden bu ülkeyi kurtardık. Faizcilere verilmeyen paralarla köprüler ve yollar yapıldı" dedi.

'BİLEN DE KONUŞUYOR BİLMEYEN DE'

Başbakan Binali Yıldırım, köprü ve yolların özel şirketlere yaptırılması ile devletin kar ettiğini belirti. Yıldırım, bu yöntemin zarara neden olduğu eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını savundu. Yıldırım, şunları söyledi:

"Hükümetlerimiz döneminde gerçekleştirilen 'yap-işlet' kapsamındaki projeler için devlete ödenecek pay, 70.7 milyar dolar, işletme süresince. Hani diyorlar ya, 'Bunları pahalı pahalı yaptırıyorsunuz.' İşte söylüyorum, 48 milyarlık yatırım yapmışız, 71 milyar dolar almışız, üstüne eseri de alıyoruz. Süre bitiyor köprü de, havalimanı da, hastane de benim. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de konuşuyor. 10 milyar dolar da ödeme yapacağız."

'HESAPLARI LÜTFİ YAPTI'

Yıldırım, sonrasında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'a döndü ve gülerek "Hesapları Lütfi yapıtı. Eğer yanlış yaptıysan Lütfi canına okurum" dedi.

Yıldırım, "yap-işlet" modelinde ulaştırma sektörünün 36 milyar dolarla birinci olduğunu dile getirdi. Yıldırım, daha sonra işadamlarına "Böyle iyi gidiyor muyuz bu rakam işleri, devam edelim mi?" diye sordu ve sonrasında, "Siz tüccar işadamı olduğunuz için boş laflara karnınızı tok" diye konuştu.