Canan Güllü'nün Meclis'e girmesine izin verilmedi

Müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere Meclis'e girmek isteyen Türkiye Kadın Dernekleri Fedarasyonu Başkanı Canan Güllü'ye "yasaklı" olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili temaslarda bulunmak üzere TBMM'ye girmek isteyen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü'ye "yasaklı" olduğu gerekçesiyle izin verilmedi.

'CHP'NİN AÇIKLAMASINA KATILDIĞIM İÇİN'

Uzun süre Meclis ziyaretçi kapısında bekleyen Güllü yaşanan durumla ilgili şunları söyledi, "Kapıda mahsurum, Meclis'e giremiyorum. Müftülüklere nikah kıyma yetkisi veren tasarıyla ilgili tüm siyasi parti yöneticileriyle görüşmek, itirazlarımızı anlatmak için Meclis'e geldik. 2-3 kişi geldik. Benim giremeyeceğim söylendi. Gerekçe olarak da geçtiğimiz temmuz ayında CHP milletvekillerinin Büyükada'daki gözaltılarla ilgili Meclis'teki açıklamasına katılmam gösterildi. O basın toplantısında tek cümle etmemiştim. Sadece katılmam sorun olmuş görünüyor."

Meclis'te kadınlarla ilgili önemli bir yasa görüşülürken Meclis'e böyle bir gerekçe sunularak alınmamasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Güllü, "Müftülük yasası görüşülürken Meclis'e giremiyorum. Batsın bu dünya. Kadınlar için adalet, demokrasi ararken, böyle kritik bir yasa görüşülürken böyle bir şey kabul edilemez" dedi.

SARIHAN: MECLİS'TE KONUŞMAYACAKSAK NEREDE KONUŞACAĞIZ?

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Canan Güllü'nün Meclis'e alınmama kararına tepki göstererek şunları söyledi: "Sadece Canan Güllü değil Kadın Cinayetlerini Durduralım platformu, Halkevleri gibi çok sayıda dernek yöneticisine dönük böyle bir uygulama var. Büyükada'da gözaltına alınıp tutuklanan İlknur Üstün kadın mücadelesinden tanıdığımız bir isimdi ve tepki göstermek istedik. Ama şimdi o açıklamaya katıldığı gerekçesiyle Güllü ve diğer arkadaşlar TBMM'ye alınmıyor. Meclis'in içinde konuşamayacaksak nerede görüşlerimizi anlatacağız? Meclis İdare Amiri Salim Uslu ile görüştüm. 'Meclis içinde slogan atma, döviz açma' gibi gerekçelerden bahsetti. Arkadaşlarımız slogan atmadı, o dövizli açıklamada da yoktu. Kaldı ki o dövizler kadın haklarıyla ilgili dövizlerdi. kadını susturmak toplumu susturmaktır. Meclis'e kadınların girmemesi, Meclis'in halka kapatılmasıdır. Kadınlara bu kadar baskı kabul edilemez." (DUVAR)