Mersin'deki canlı bomba ayakkabısını bağlayamıyormuş

Mersin'de IŞİD adına canlı bomba eylemi düzenlemeye çalışırken öldürülen Suriyeli Alsebaee’nin, Şehir Hastanesi'nde fizik tedavi gördüğü öğrenildi. Alsebaee’nin iki kardeşi Suriye'de cihatçı örgütlerin safında savaşırken öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin’de MİT binası ile 50. Yıl Polis Merkezi yakınlarında canlı bomba saldırısı hazırlığındayken vurularak öldürülen, İçişleri Bakanlığı'nca IŞİD üyesi olduğu açıklanan Suriyeli Abdulkadir Alsebaee’nin (19), iki ağabeyinin Suriye’deki cihatçı grupların saflarında savaşırken öldüğü, kendisinin de Suriye Menbiç’te şarapnel parçasıyla yaralandıktan sonra ailesiyle birlikte 3 yıl önce Türkiye’ye geldiği ve fizik tedavi gördüğü belirtildi.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, 'uyuyan hücre' olduğu belirtilen Alsebaee’nin üzerinden bilyeyle güçlendirilmiş kemerle beline sarılmış 5 kilo patlayıcı çıkarken, evinde de intihar saldırılarında kullanılmak üzere hazırlanmış düzenek bulundu. Mahalleliler, “Şehir Hastanesi’nde fizik tedavi alıyordu. Bir kolu buraya geldiğinden beri felçti. Olay günü, karakolun önüne evlerinin istikametinden gelmemiş, farklı bir yoldan gelmiş” diye konuştu.

Baba Ahmed Alsebaee’nin yanı sıra üvey annesi olduğunu söyleyen bir kadının emniyetteki sorgusu sürüyor. Alsebaee’nin cenazesine hiçbir yakını sahip çıkmayınca, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nden polis tarafından alınan cenaze Güneykent Mezarlığı’na götürdü ve burada kimsesizler mezarlığına gömüldü.

'AYAKKABISINI BİLE BABASI BAĞLIYORDU'

50. Yıl Mahallesi’nde yaşayan, Alsebaee’yi ve babasını tanıyan bir mahalleli şunları anlattı, “Bu mahalleye 3 yıl önce geldiler. Buraya geldiklerinde Abdulkadir Alsebae’nin başında şarapnel parçası vardı. O zamanlar babasının yardımıyla yürüyordu. Burada fizik tedaviye gittiğini biliyorum. Tedaviden sonra yürüyüşü bir nebze düzeldi. Bir kolu buraya geldiğinden beri felçti. Hızlı hareket edemiyordu. Eğilemiyordu. Ayakkabısını bile babası bağlıyordu” diye konuştu. Bir başka mahalleli de Abdulkadir Alsebaee’nin genellikle mahallede pek görünmediğini belirterek, “Fizik tedaviye giderken görürdüm. Evleri karakola yakın olduğu için hastaneye ya da sağlık ocağına giderken karakolun önünden geçiyordu. Olay günü, karakolun önüne evlerinin istikametinden gelmemiş, farklı bir yoldan gelmiş” dedi.

'AKLIMIZIN UCUNDAN GEÇMEZDİ'

50. Yıl Mahallesi’nde kiralar yüksek olduğu için çok fazla Suriyeli olmadığını anlatan bir başka mahalleli de, “Bu muhitte kiralar yüksek. Onun için buralarda pek Suriyeli aile yok. Abdulkadir Alsebaee ve babası bildiğim kadarıyla çalışmıyorlardı. Kaymakamlıktan sosyal yardım aldıklarını söyleyenler var. Babası sürekli camiye gelir giderdi. Bu mahallede herkes baba Ahmed Alsebaee’yi bilir. Ama oğlunun mahalleyle pek ilişkisi yoktu. Görenlerin de aklının ucundan geçmezdi bu çocuğun böyle bir şey yapacağı” diye konuştu.