Laik eğitim için buluşuyorlar: 'İtirazı olan gelsin'

'Hepimiz için Laik Eğitim Meclisi' Abbasağa Parkı'nda yeni müfredata karşı toplantı düzenliyor. Düzenleyecekleri etkinliğe ilişkin bilgi veren Özden Öz “Eğitimdeki laiklik anlayışına saldıran gerici müfredata karşı çıkan herkesi bekliyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Hepimiz için Laik Eğitim Meclisi', Milli eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı müfredata karşı bir araya geliyor. Yarın saat 19.00'da İstanbul Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'nda bir etkinlik düzenleyecek olan 'Hepimiz için Laik Eğitim Meclisi' herkesi çözüm öneriyle tartışma platformuna davet ediyor. Etkinlikle ilgili açıklama yapan Özden Öz, çözüm önerileri sonrası gerekirse büyük bir miting düzenleyeceklerini söyleyerek, “Bütün bu gerici saldırılara karşı bütüncül bir mücadele amacıyla hareket edeceğiz. Önemli olan burada laiklik eğitimini canlandırıp herkese anlatabilmek” dedi.

eğitim1

'EĞİTİME KARŞI NE VARSA...'

Özden Öz, şöyle devam etti: "Eğitimdeki laiklik konusunda gerici saldırılara itirazı olan veliler, öğrenciler, gençler ve yaşlılar herkes düzenleyeceğimiz toplantıya gelebilir. Son dönem kamuoyunda da tartışma konusu olan evrimin müfredattan çıkartılması, cemaat yurtları gibi eğitime karşı ne varsa onu eğitime sokmaya çalışıyorlar. Meclisimizde böyle olacak. Çağrımız anonimdir. Herkesi Beşiktaş'taki Abbasağa Parkı'na davet ediyoruz. Bundan sonra da bize sunulan çözüm önerileri çerçevesinde adım atacağız. Belki bundan sonra daha güçlü bir sesle mitinkler yapacağız. Önemli olan burada laiklik eğitimini tekrar canlandırıp herkese anlatabilmek.”

eğitim2