Ahmet Şık'a 'Cesur Gazetecilik Ödülü' verildi

Tutuklu gazeteci Ahmet Şık'a, Raif Badawi Cesur Gazeteciler Ödülü verildi. Ödül töreni 11 Ekim'de, Almanya'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesine yönelik davada tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'a Almanya'da ödül verildi. Friedrich-Naumann Vakfı tarafından verilen Raif Badawi Cesur Gazeteciler Ödülü, bu Şık'a layık görüldü. Ödül töreni 11 Ekim’de Frankfurt’da düzenlenecek.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, Suudi Arabistanlı yazar Raif Badawi adına verilen Cesur Gazeteciler Ödülü'nün bu yılki sahibi Ahmet Şık oldu. Ödül töreni 11 Ekim'de, Frankfurt Kitap Fuarı'nda düzenlenecek.

'OLAĞANÜSTÜ ÖNEMİNİ GÖSTERDİ'

Friedrich-Naumann Vakfı'ndan yapılan açıklamada, jürinin Ahmet Şık'ı "Türkiye'de özgür medya ve halen cezaevinde bulunan bütün gazeteciler açısından olağanüstü önemini gösterdiği" gerekçesiyle seçtiği belirtti.

Açıklamada, Şık için "Açık sözlü, zor zamanlarda dahi mesleği için mücadele eden ve yanlış durumlara işaret eden bu kişi saygı ve takdiri hak ediyor” ifadesi kullanıldı.

30 Aralık 2016'da tutuklanan Ahmet Şık, Silivri Cezaevi'nde bulunuyor. Şık ve Cumhuriyet gazetesi çalışanları, "PKK ve DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etmek” iddiasıyla yargılanıyor.

Ödüle ismini veren Suudi Arabistanlı blog yazarı Raif Badawi, İslamiyet'te hakaret ettiği gerekçesiyle kırbaç ve 10 yıl cezası aldı.