Bekir Bozdağ: CHP, başka bir Adil Öksüz ile karıştırıyor

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, darbe girişiminin firari sanığı Adil Öksüz'ün uçakla seyahat ettiği iddiası hakkında konuştu. Bozdağ, "Başka bir Adil Öksüz ile karıştırıyorlar. Araştırmıyorlar fos çıkıyor sonra da" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, darbe girişiminin firari sanığı Adil Öksüz hakkındaki iddiasına yanıt verdi. Bozdağ, Tezcan'ın bahsettiği Adil Öksüz'ün farklı bir kişi olduğunu belirtti.

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Çorum'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP'nin Adil Öksüz iddialarına yanıt veren Bozdağ, şunları söyledi:

"Dosyaları açıklamıyorsan götür cumhuriyet savcıları var onlara ver açıklasın. Ellerinde bir bilgi, belge yok kuru bir iftira var. Açıklarım, açıklamazsanız diye milletimizin aklını karıştırmayı ortada kirli bilgilerin partili troller tarafından yayılmasını ve benzeri hedefleri içeriyor. Bunu yapıyorlar. Bülent Tezcan'nın hamlığını anlıyorum da Saygı Öztürk gibi usta bir gazeteci nasıl tufaya geldi onu anlamadım. Belli ki onu da ikna etmişler ya da kandırmışlar. Bu tür yalan haberlere karşı şerbetli olması lazım. Başka bir Adil Öksüz ile karıştırıyorlar. Araştırmıyorlar fos çıkıyor sonra da. Bahsedilen Adil Öksüz, Bingöl nüfusuna kayıtlı. Kütüğüne, ana adına, baba adına baksalar görecekler. Ahlaklı, dürüst siyasete herkesi davet ediyorum."

Adil Öksüz 15 Temmuz'dan sonra en az 3 kere uçağa binmişAdil Öksüz 15 Temmuz'dan sonra en az 3 kere uçağa binmiş

'MİT'İN GÖREVLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK ÖNE ALINMIŞ BİR UYUM SÖZ KONUSU'

Bozdağ'a, son KHK ile Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması ve milletvekilleriyle ilgili soruşturmaların Ankara'dan yürütülmesine dair düzenlemeler soruldu.

MİT'in görevlerinde bir değişiklik yapılmadığını belirten Bozdağ, "16 Nisan referandumu kapsamında bir uyum söz konusu. Öne alınmış bir uyum söz konusu. Var olan bir görevi açtık, yeni değil de. Kışla içerisinde MİT'in askerler ile ilgili istihbarat toplama görevinin altı bir kere daha kalın çizgilerle çizilmiştir. Bu düzenleme olmasa bile bir düzenleme zaten var. Yeni, farklı bir şey yok. Çarpıtma söz konusu" dedi.

'YASAMA DOKUNULMAZLIĞINI GÜÇLENDİREN BİR DÜZENLEME'

Milletvekilleriyle ilgili düzenlemenin demokratik devletin ruhuna uygun olduğunu savunan Bozdağ, "Milletvekillerinin kovuşturma ve soruşturulması ile ilgili yapılan düzenleme demokratik hukuk devletinin ruhuna uygun olan bir düzenlemedir. Soruşturmaları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kovuşturmaları da Ankara Ağır Ceza mahkemesi yapacaktır. Yasama dokunulmazlığını güçlendiren bir şeydir kaldıran değil" diye konuştu. (ÇORUM/DHA)