Bakan Özhaseki: Deprem ninni gibi gelecek

Şehircilik Bakanı Özhaseki, 15 yılda 7.5 milyon konutun yenileneceğini iddia etti. Özhaseki, "Bu konutları değiştirdiğimizde hangi deprem gelirse gelsin, insanlar kımıldamadan o sallantıda ninni dinler gibi yataklarında sağa, sola dönecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi’nnde açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşlada "Vatandaşın hükümet ile el ele yapacağı işler var” diyen Özhaseki şöyle dedi:

“O da yerin altındaki tehlikeye karşı birlikte olabilmek. Yerin üstündeki tehlike ile mücadele bizim işimiz ve veriyoruz. Ama yerin altındaki tehlikeye karşı da hepimizin dikkatli olması lazım. Onu görmemezlikten gelerek hayatımızı sürdürmeyiz. Deprem bir gün gelir kapımızı çalar. Hazırlık yapmak zorundayız. İşte bize düşen, bakanlığa düşen bu tehlikeyi haber vermek, sonra hazırlıkları yapmak, sonra vatandaşa yardımcı olmak, sonra da evlerimizi yavaş yavaş dönüştürmek."

MUHALEFETE SESLENDİ

15 yıl içerisinde 7.5 milyon konutun değiştirileceğini iddia eden Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu konutları değiştirdiğimizde hangi deprem gelirse gelsin, insanlar kımıldamadan o sallantıda ninni dinler gibi yataklarında sağa, sola dönecekler. Daha önce 2012’de bir yasa çıktı. Bu yasaya bağlı olarak epeyce dönüşüm yapıldı. Bunu yeterli görmüyoruz. Özellikle muhalefete sesleniyorum. Deprem geldiğinde A partili, B partili, C partili demez. Deprem geldiğinde Türk, Kürt, Laz, Çerkez demez. Sünni, Alevi demez. Alır götürür. O yüzden kimse bakanlık benim işimi yapmaz mı demesin. Çalışsın, gayret etsin, hazırlasın, kapımız sonuna kadar onlara açık. Deprem karşısında ülke olarak hep birlikte gayret edelim. Ortaya da çok hoş ortamlar çıksın.” (BURSA/DHA)