Anne Özakça: 'Çocuklarınızı ikna edin yoksa zorla müdahale edeceğiz' dediler

Açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın son durumlarına ilişkin avukatları açıklama yaptı. Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça kendisiyle özel görüşme talep eden bir grup doktorun "Çocuklarınızı ikna edin yoksa zorla müdahale edeceğiz" dediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın başlattığı açlık grevinde 154 gün geride kaldı. Halkın Hukuk Bürosu'na bağlı avukatlar Gülmen ve Özakça'nın son sağlık durumlarına ilişkin açıklama yaptı.

Avukatların verdiği bilgiye göre cezaevi kampüsü içerisindeki hastane odasında tutulan eğitimcilere refakatçilerin eşlik etmesine izin verilmiyor. Gülmen ve Özakça'nın iletişim haklarında sınırlamaya gidilirken açık görüş hakları da enfeksiyon kapma riski nedeniyle sınırlandırılıyor.

'AÇLIK GREVİNİ BIRAK DİYEMEM'

Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça son görüşmesi sırasında Numune Hastanesi'nde görevli doktorlar heyetinin görüşme talep ettiğini söyledi. Doktorların "Çocuklarınızı ikna edin yoksa zorla müdahale edeceğiz" dediğini aktaran Özakça şu cevabı verdiğini söyledi:

"Ben anne olarak başlarken yapmayın çocuğum dedim. Benim çocuğum sadece işi, emeği ve onuru için bunu yapıyor ve bu onun en doğal hakkı. 151 güne gelmiş birisine açlık grevini bırak diyemem, dedim."

ozakca

'BAŞI DÖNDÜ, AYAĞI KIRILDI MÜDAHALE EDERİZ'

Gülmen ve Özakça'nın yalnızlığa mahkum edildikçe daha çok güçlendiklerini söyleyen anne Özakça doktorların zorla müdahale etmesinden korktuklarını söyledi. Özakça'nın aktardığına göre doktorlar "Açlık grevi bitmediği taktirde başı döndü, ayağı kırıldı müdahale ederiz. Konuşmalarında bozukluk olursa müdahale ederiz" ifadelerini kullandı.

Doktorlardan korktuklarını öne süren Sultan Özakça pazartesi olan görüşün cuma gününe alınmasıyla bir sonraki görüşmenin 12 gün sonra gerçekleşeceğini belirtti.

'TECRİDİ KIRMAK İÇİN PEDALLADIK'

Gülmen ve Özakça için İstanbul'dan çocukları ile birlikte bisiklet ile yola çıkan avukat Süleyman Gökten ve Ezgi Çakır'da eğitimcilerin sağlık durumlarına ilişkin yapılan açıklamaya katıldı. Bakanlık talimatı olduğu gerekçesiyle Ankara'ya bisiklet ile gidemeyeceklerini Gebze'de polislerin söylediğini belirten Gökten "Bakanlığın talimatıyla dışarıda da insanlara tecrit uygulamaya çalışıyorlar. Biz tecridi kırmak için İstanbul'dan pedalladık" dedi.

Ankara'ya Eskişehir üzerinden ulaşmalarının ardından hastanedeki eğitimcilerle görüşen Ezgi Çakır, Gülmen'in ağrılarının çok fazla olduğunu ve yataktan kalkamadığını söyledi.