Açlık grevinin 150. gününde ikinci müdahale

Yüksel Caddesi'nde 'işimi geri istiyorum eylemine polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı İnsan Hakları Anıtı önünde bir polis amiri tartıştığı Veli Saçılık'a "İnsan olsanız çocuklarla kadınlarla eylem yapmazsınız"dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Açlık grevinde 150 günü geride bırakan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın başlattığı 'İşimi geri istiyorum' eylemine polis müdahale etti. Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı eylem sırasında polis eylemcilere yakın mesafeden biber gazı sıktı. Biber gazı ile yapılan müdahale sonrası bir eylemci gazdan etkilenerek baygınlık geçirdi.

'BİZ ONURLU İNSANLARIZ'

Ev hapsinde olan Mehmet Dersulu, Nazife Onay ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Veli Saçılık İnsan Hakları Anıtı önündeki eyleme katıldı. Bir polis amiri eylemcilerin alandan uzaklaştırıldığı sırada Veli Saçılık ile tartıştı. Polis amirinin "insan olsanız çocuklarla kadınlarla eylem yapmazsınız" sözleri üzerine Saçılık "bize yapmadıkları eziyet kalmamış bizi gözaltıyla tehdit ediyorlar. Biz insan olsak çocuklarla kadınlarla gelmezmişiz" dedi. Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça ise "Biz onurlu insanlarız. Kadın çoluk çocuk hep birlikte alanlardayız" sözleriyle polis amirine tepki gösterdi.

Açlık grevinin 150. gününde açıklamaya izin yokAçlık grevinin 150. gününde açıklamaya izin yok