HDP'nin Adalet ve vicdan nöbeti: Bizi parkın en ağaçsız bölümüne sıkıştırdılar

'Adalet ve vicdan nöbeti'ne Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda devam eden HDP'liler polis ablukasına tepki gösterdi. Gaziantep Milletvekili Toğrul polisin tavrına "Burada da bizleri parkın en güneşli tarafına ve ağaçların en az olduğu tarafa sıkıştırıyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Diyarbakır'ın ardından, 'Adalet ve vicdan nöbeti'ni İstanbul'a taşıdı. Vekiller Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda kendilerine ayrılan alanın parkın 'en kötü alanı' olduğunu söylüyor.

Parkın içinde milletvekilleri ve parti yöneticileri nöbete devam ederken, parkın olduğu alana giremeyenler polis bariyerlerinin arkasında milletvekillerine 'Bizler buradayız. Hiçbir yere gitmiyoruz' diyor.

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, şunları anlatıyor: "Bizi halkla buluşturmuyorlar. Halkımızla bir araya gelmemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Diyarbakır'daki eylemimizde de şahit olduk ki oradaki halkımızla bir araya gelemememiz için neden orada olduğumuzu halkımıza anlatamamak için her şeyi yaptılar. Biz demirlerin ardından halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Bayrağı Diyarbakır'dan devralıp buraya geldiğimizde, bunu herkes görüyor. Burada da bizleri parkın en güneşli tarafına ve ağaçların en az olduğu tarafa sıkıştırıyorlar. Savaş ve saldırı politikası adım adım devam ediyor. Ne yaparlarsa biz bu cumhuriyetin AKP cumhuriyeti haline gelmesine izin vermeyeceğiz. Bu cumhuriyeti demokrarikleştireceğiz."

'TOPLUM NEFES ALAMIYOR'

Başlatılan, 'Adalet ve vicdan nöbeti'nin bütün kesimleri kapsadığını belirten HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay ise şunları söylüyor: "Toplum çok gergin. Nefes alamıyoruz. Sadece HDP değil, hiç kimse nefes alamıyor. Bu mücadele daha önce yürüttüğümüz mücadelelerin devamı. Demokratik siyasetin önünün açılması için önemli. Şu an ülke tamamen rant ülkesi haline geldi. Karşı karşıya kaldığımız şey faşizmdir. Bu artık böyle gitmemeli."

Sırrı Süreyya Önder: Nöbetimiz Edirne'den Hakkari'ye kadar yayılacakSırrı Süreyya Önder: Nöbetimiz Edirne'den Hakkari'ye kadar yayılacak

SANCAR: HDP ASLA DİZ ÇÖKMEZ

Ablukaya tepki gösteren HDP Mardin milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar ise şöyle konuşuyor: "Bu kadar barikat, böyle bir abluka bir tek şeyi gösteriyor. İktidar korkuyor. İktidar halkın sesinden korkuyor. HDP'den korkuyor. Sadece korku değil, her türlü baskı ile HDP'yi sindirmeye çalışıyor. Görüyorlar ki HDP dimdik ayakta... Halkla fiziksel buluşmayı önlemekle bizi halkla bir araya gelmemiz engellenemez. Teslimiyet ve yılgınlığa karşı biz mücadeleyi büyütmeye karar verdik. Sesleri çoğaltmaya, direnmeye devam edeceğiz. HDP asla diz çökmez."