HDP mitingine saldırı sanığının tahliyesine yapılan itiraza mahkemeden yanıt

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP mitinginin bombalanması davasında yargılanan Burhan Gök’ün tahliyesine müdahil avukatların yaptığı itiraza ilişkin kararını verdi. Mahkeme "sanığın tahliyesine ilişkin karara itiraz hususu yasada düzenlenmediği için tahliye kararına itiraz edilemeyeceğini" ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - IŞİD üyelerinin sınırı geçmesine yardım etmekle suçlanan HDP Diyarbakır mitingi saldırısı sanıklarından Burhan Gök'ün tahliyesine yapılan itirazın sonucu belli oldu. İtirazı değerlendiren Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi " sanığın tahliye kararına itiraz edilemeyeceğinden bu hususta karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir" dedi.

"Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs, Nitelikli Öldürme, Nitelikli Öldürmeye Teşebbüs, Tehlikeli Maddeleri İzinsiz olarak Bulundurma veya El değiştirme" suçlamalarıyla yargılanan Burhan Gök '5 Haziran Katliamı'nın 6'ncı duruşmasında adli kontrol şartı olmadan tahliye edilmişti. Sanığın yoğun kaçma şüphesine dikkat çeken ve yöneltilen suçlamanın Gaziantep Suriye sınırında insan ticareti yaparak IŞİD'li getirip götürmek olduğunu hatırlatan dava avukatı Özgür Erol itiraza dair açıklamalarda bulundu.

'BU TARTIŞMALI BİR KONU''

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yapılan itirazın olumsuz sonuçlanması sonrası bir üst mahkemeye itiraz ettiklerini belirten Erol mahkeme ile aralarında usul üzerinden bir tartışmanın yaşandığını söyledi. Mahkemenin Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 104. maddesine dayanarak "tutukluluğa itiraz edilebilir tahliyeye itiraz edilemez" tartışmasının yaşandığını belirten Erol şunları söyledi:

"Hatırlarsanız HDP milletvekillerine verilen tahliye kararlarına hemen savcılar itiraz ettiler ve mahkeme bu alınan kararı kaldırdı. Bu Sincan'daki Mahkemenin kendi uygulaması. Hakikaten facia bir karara imza attılar. Türkiye'deki ceza yargılamasına baktığımızda pek çok tahliye kararlarına savcılar itiraz ediyor ve mahkemeler uyguluyor.