Cumhuriyet davasında ikinci gün: Belki o zamana kadar tahliye edilirsiniz

Cumhuriyet davasında ikinci gün tamamlandı. Bu hafta aileleriyle görüşeceklerini belirten Ahmet Şık, duruşma nedeniyle buna izin verilmediğini söyledi ve mahkeme başkanının bu sorunu çözmesini istedi. Bu sırada duruşmayı izleyen bir kişi, Şık'a seslenerek; "Belki o zamana kadar tahliye edilirsiniz, buna gerek kalmaz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yargılandığı dava ikinci günü geride bıraktı. 150 kişilik salonda görülen duruşmayı, kapasitesinin üzerinde kişi izledi. Duruşma başladığı günden itibaren salondaki klimalar çalışmıyor. Duruşmayı izleyenler ise ellerindeki yelpazeleri sallamakla yetindi.

'ACABA DURUŞMAYA KİMSE GELMESİ DİYE Mİ?'

Klimaların çalışmaması duruşma salonunda boğucu bir havaya neden oluyor. İzleyiciler ise bu durumdan olumsuz etkilenmesine rağmen klimaların çalışmamasına ses çıkartmıyor. Çünkü adliye koridorunda duruşma salonuna girmek için bekleyen onlarca kişi var. Konuştuğumuz izleyicilerden biri, şunları söylüyor: "Acaba bunu bilerek mi yapıyorlar? Hem böylece kimse duruşmaya bir daha gelmesin diye..."

TEK KİŞİLİK KOLTUKLARDA ÜÇ KİŞİ

Duruşma ilk günden biraz daha farklı olarak bitti. Mahkeme başkanın ilk günkü esprili yaklaşımı yerini ciddiyete bıraktı. Dün çok sayıda kişinin duruşmayı ayakta izlenmesine izin verilirken, bugün mahkeme başkanının "Kimse ayakta kalmasın" talimatı nedeniyle, izleyiciler tek kişilik koltuklarda iki-üç kişi oturdu.

EN ÇOK NE KONUŞULUYOR?

Duruşmaya gün içerisinde en fazla 2 saat ara veriliyor. Bu aralarda en çok konuşulan konu ise Cumhuriyet iddianamesi oluyor. Genel olarak hem izleyiciler hem de avukatlar iddianamenin kasıtlı yanlışlarla dolu olduğu kanısında. Ayrıca Cumhuriyet iddianamesini hazırlayan, FETÖ sanığı savcı Murat İnam da en çok konuşulan kişiler arasında yer alıyor.

'SİZE BİRKAÇ MİKROFON VERECEĞİZ'

Avukat Bülent Utku'nun; "Ben cezaevine girmeden önce şöyle bir söz söyleniyordu: Kanun Hükmünde Kararname ile Hakan Şükür'ün attığı bütün goller de iptal edilsin" sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu.

Cumhuriyet okur temsilcisi Güray Öz'ün sanık sandalyesine geçtiği an mikrofondan sesi duyulmaması üzerine mahkeme başkanının Güray Öz'e, "Son çare olarak sanatçılar gibi size birkaç mikrofon vereceğiz" dedi.

AHMET ŞIK'IN GÖRÜŞME TALEBİ...

Mahkeme başkanından söz isteyen Ahmet Şık'ın, "Bu hafta ailelerimizle açık görüşümüz vardı..." dedi. Şık, duruşmalar bittikten sonra gelecek hafta aileleri ile görüşmek istediklerini fakat cezaevi yönetiminin buna izin vermeyeceğini söyledi. Şık'ın bu sorunun çözümü için mahkeme başkanına, "Bu sorunu siz çözersiniz..." demesi salondakileri duygulandırdı.

Bu sırada duruşmayı izleyenlerden biri, Şık'a seslenerek; "Belki o zamana kadar tahliye edilirsiniz, buna gerek kalmaz" dedi.

Duruşmanı ikinci günü; Murat Sabuncu, Güray Öz, Bülent Utku, Önder Çelik ve Mustafa Kemal Güngör'ün savunmaları ile tamamladı. İki günde sekiz Cumhuriyet çalışanın savunması alındı. Diğer Cumhuriyet çalışanlarının savunmalarına ise yarın devam edilecek.

Ahmet Şık: Cezaevinde hak kısıtlamasıyla karşı karşıyayızAhmet Şık: Cezaevinde hak kısıtlamasıyla karşı karşıyayız