'Anıtkabir 2023' planında konut var

Anıtkabir'le ilgili plan değişikliği tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası, Anıtkabir alanının konuta açıldığı iddialarını reddeden yöneticilere, '2023 Nazım İmar Planı'yla cevap verdi. Planda, Anıtkabir çevresindeki 100 bin metrekare alan konut olarak görünüyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA -  Anıtkabir alanıyla ilgili plan değişikliğinin askıya çıkmasıyla başlayan "Anıtkabir alanı imara açılıyor" tartışmaları sürüyor.

Hükümetin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anıtkabir'le ilgili değişikliğin çarpıtıldığı yorumlarına Mimarlar Odası Ankara Şubesi yeni bir belgeyle  karşı çıktı. Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı '2023 Nazım İmar Planı'nı gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Anıtkabir alanının daraltıldığını belirterek, çevresindeki 100 bin metrekare alanın konut yapımına ayrıldığını söyledi.

ANITPARK KONUT ARAZİSİ OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılına dair hazırladığı 'Nazım İmar Planı'nı incelediklerini belirten Candan, Anıtkabir'in yalnızca anıt bloktan ibaret olmadığını belirterek, "Planlara göre Anıtkabir alanı konut alanına açılacak" dedi.

Mimarlar Odası'nın açıkladığı ve belediyenin hazırladığı '2023 Nazım İmar Planı'na göre Anıtkabir'in bugünkü alanı daraltılmış görülüyor. Plana göre, Anıtkabir içerisinde yer alan Muhafız Birliği konut alanı olarak görünüyor. Anıtkabir'in yanında yer alan Anıtpark da, 2023 için hazırlanan planda konut arazisi içerisinde yer alıyor. Anıtkabir arazisi içerisinde yer alan spor tesislerinin altında da 40 bin metrekarelik bir otopark görünüyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, hazırlanan 2023 planında sadece anıt blok denilen alanın kaldığını belirterek, "'Anıtkabir'de hiçbir değişiklik yapmayacağız' diyorlar. 'Anıt bloğa hiçbir şey yapmayacağız ama etrafının canına okuyacağız' diyorlar" yorumunda bulundu.

Anıtkabir'in çevresine konut kararıAnıtkabir'in çevresine konut kararı

NAZIM İMAR PLANI NEDİR?

Nazım İmar Planları arazinin genel kullanış biçimlerini, başlıca bölge tiplerini, bölgenin gelecekteki nüfus yoğunluklarını, gerektiğinde yapı yoğunluğunu, yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklükleri ile ilkelerini, ulaşım sistemlerini ve problemlerin çözümü gibi konuları göstermek amacıyla 1/2000 veya 1/5000 ölçekte detaylı hazırlanan bir bütün plan.

Melih Gökçek: Anıtkabir'i park olarak kullanıyorlarMelih Gökçek: Anıtkabir'i park olarak kullanıyorlar

Mimarlar Odası: Anıtkabir'deki ağaçlar hangi gerekçeyle kesildi?Mimarlar Odası: Anıtkabir'deki ağaçlar hangi gerekçeyle kesildi?