Dışişleri Bakanlığı: Harem-i Şerif'te tüm kısıtlamalar derhal kaldırılmalı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki uygulamalarına tepki gösterdi. Açıklamada, "Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'in cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere izin vermemesine Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Açıklamada, "Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve bir an önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir" denildi.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda, cuma namazı için toplanan Filistinlilere saldırdı. Onlarca kişinin yaralandığı olaylarda iki kişi hayatını kaybetti. Yazılı açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, Mescid-i Aksa'nın statüsüne saygı gösterilmesini istedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Bugün Kudüs’te Harem-i Şerif'te bir kez daha Cuma namazının kılınamamasından; ayrıca yaşanan olaylarda iki ölü ve onlarca yaralı olmasından derin üzüntü ve endişe duyuyoruz.

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tutmakta olduğu Doğu Kudüs’teki Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı göstermesi insani ve hukuki bir yükümlülüktür.

Müslümanların en kutsal ibadethanelerinden biri olan Harem-i Şerif’in girişlerine konulan dedektörler dahil tüm kısıtlamaların derhal kaldırılması ve bir an önce statükoya geri dönülmesi yönünde uluslararası toplumun yaptığı çağrılara İsrail'in kulak vermesi beklenmektedir. Sükûnetin sağlanabilmesi bakımından bu elzemdir."

İsrail polisi cemaate saldırdıİsrail polisi cemaate saldırdı