'İhraç edilenler dönene kadar mücadelemiz sürecek'

Son KHK'yle yaşanan ihraçlar, İzmir'de protesto edildi. KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven, "İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri, 692 sayılı KHK ile kamu çalışanlarının ihraç edilmesini protesto etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasında, belediye binasından "Arkadaşlarımız Su Gibi Berrak, Korkmuyoruz, Susmuyoruz, Teslim olmuyoruz" ve "Hayır Gitmiyoruz, Adalet İstiyoruz" yazılı pankartlar sarkıtıldı.

'KHK'LAR GİDECEK BİZ KAZANACAĞIZ'

Eylemde ilk konuşmayı ihraç edilen Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı yaptı. Yazıcı, 692 sayılı KHK’yle Türkiye çapında 7 bin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kuruluşlarda da 23 kişinin ihraç edildiğini hatırlattı.

Yazıcı, "KHK’larla ilgili en çok karşılaştığımız soru gerekçe nedir? Onların söyleyeceği gerekçenin bizim için bir önemi yok. Biz size o zaman da karşıydık, şimdi de karşıyız. Eğer suçumuz buysa, cezamız buysa başımızın üstüne koyarız, onur duyarız, bağrımıza basarız, rütbe deriz omzumuza takarız. KHK'lar gidecek biz kazanacağız" dedi.

'İŞTEN ATILAN ARKADAŞLARIMIZA DA BAKARIZ'

Sürekli mücadele ve dayanışma içinde olunması gerektiğini söyleyen Tüm-Bel Sen MYK üyesi Satı Burunucu, "İşten atılan arkadaşlarımıza da bakarız, iş güvencemizi de koruruz, demokrasiyi de biz götürürüz. Bizden başka demokrasiyi inşa edecek güç yok. Bizi tek tek yalnızlaştırmak isteyenlere karşı daha çok mücadele ve dayanışma içinde olacağız" diye konuştu.

'MADALYA GİBİ TAŞIMAMIZ GEREKİR'

Eylemde söz alan itfaiye emekçisi Uğur Tepe "Bir kişiye ya da bir gruba terörist damgası yapıştırdıktan sonra bunun üzerinden, toplum üzerinde bir algı yaratılmaya çalışılıyordu. Oysa bu ülkede artık Barbaros Şansal, Atilla Taş bir terörist, bu ülkede hayır diyen milyonlar terörist. O yüzden bu algı artık prim vermememiz gereken bir algıdır. Bunu madalya gibi taşımamız gerekir" ifadelerini kullandı.

izmir-kesk-2

'ÜYELERİMİZ GERİ DÖNENE KADAR DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'

Eyleme katılanlar adına ortak basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Güven okudu. Güven, son KHK ile yaşanan ihraçları "hukukla, adaletle, evrensel hukuk ilkeleri ile açıklanacak hiçbir yanı olmadığını" söyledi. İhraç kararlarının hukuksuz olduğunu savunan Güven, şunları söyledi:

"KESK olarak bir kez daha altını çiziyoruz. Hukuken somut delillere, yargı kararlarına, mevzuata uygun yürütülen idari soruşturmalara dayanmaktan uzak bir şekilde verilen tüm ihraç kararları hukuksuzdur. İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Tüm bu antidemokratik ihraç kararlarına, baskılara karşın bu ülkenin onurlu ve mücadeleci kamu emekçileri olarak boyun eğmeyeceğiz ve mutlaka kazanacağız."