CHP'li vekil, Gülmen ve Özakça’nın doktorluğu için gönüllü oldu

CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü. Biçer, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın doktorluğunu gönüllü olarak üstlenmek istediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, açlık grevinde 132 günü geride bırakan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştü.

Tabip Odası yetkileri ve avukatlarla yaklaşık 1 saati bulan görüşmede Biçer, cezaevinde ziyaret ettiği Gülmen ve Özakça'nın Bakan Bozdağ’a yönelik “Adalet Bakanı bizim de haklarımızı korusun. Madem bir yargı kararı yok. İçişleri Bakanı bizim hakkımızda nasıl hüküm verebiliyor?” sorusunu yöneltti. CHP’li Biçer, Bakan Bozdağ’ın bu sorulara yanıt vermediğini söyledi.

Görüşmede, OHAL İnceleme Komisyonu’nun Özakça ve Gülmen’in dosyasına öncelik verilmesi istendi. Ancak bu noktada komisyonun çalışma usul ve esaslarının buna imkan verip vermediğine bakılacak.

Bu arada görüşmede Tur Yıldız Biçer, hekim seçme özgürlüğüne dikkat çekerek her ne kadar tutuklu da olsalar eğitimcilerin dışarıdaki vatandaşlar gibi bu hakka sahip olduğunu ve istedikleri bir hekim tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Biçer, bir hekim olarak kendisinin de gönüllü olarak bu görevi üstlenebileceğini söyledi. Bakan Bozdağ, bu öneriyi değerlendireceklerini söyledi. (DUVAR)