Suruç sanığı mahkemeye getirilecek

Suruç Katliamı Davası’nın 2. duruşması Hilvan'da görüldü. Sanığın mahkemeye getirilmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suruç’ta 33 gencin katledildiği Suruç Katliamı Davası’nın ikinci duruşması bugün (14 Temmuz) Urfa Hilvan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonuda görülmeye başladı. Davaya Suruç aileleri, yaralıları, HDP milletvekilleri, ESP yöneticileri, Mücella Yapıcı, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve çok sayıda parti, sendika ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Suruç Katliamı Davası’nın ikinci duruşması Urfa Hilvan’da görülmeye başladı. Davanın yakalanan tek sanığı olan Yakup Şahin duruşmaya getirilmedi. Aileler ve avukatlar Şahin’in davaya SEGBİS’le bağlanmasına itiraz etti. İtiraz  mahkeme heyeti tarafından kabul edildi.

10 Ekim Ankara Katliamı Davası’ndan tutuklu bulunan Yakup Şahin’in SEGBİS ile bağlanması beklendi. Suruç aile ve yaralılarının avukatları, Şahin’in ifadesinin Sincan Cezaevi’nden SEGBİS’le alınmasına itiraz ederek, ifadenin mahkemede alınmasını talep etti. Yaklaşık 45 dakikalık aranın ardından mahkeme heyeti, avukatların sanığın sorgusunun mahkemede yapılması talebini, mahkeme başkanının karşı oyu ile kabul etti. (HABER MERKEZİ)