Fatih Polat'a soruşturma: Sorumun arkasındayım

Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'a, 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten soruşturma açıldı. Polat, “Hakareti kanıtlayana kitap ve sinema bileti hediye ederim” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının şikayeti üzerine Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat'a, 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten soruşturma açıldı. Soruşturmaya konu ise, Polat'ın, theblacksea.eu sitesinde Craig Shaw'ın imzasıyla yayımlanan haberini, “Erdoğan ailesiyle ilgili bu iddialara muhatapları ne diyor?” başlığıyla köşesine taşımış olması. Polat, “20 tane dil bilimci bu haberi ve başlığı okursa, 1 tane dil bilimcinin buradan bir hakaret suçu çıkarabileceğini düşünmüyorum, buna imkan yok” diyerek soruşturmaya tepki gösterdi.

'GAZETECİLİK SORU SORMAKLA BAŞLAR...'

“Ben 30 yıl önce İletişim Fakültesi'nde bir öğrenci olarak gazetecilik korkmadan soru sorulan bir iş olduğunu öğrendiğin için bu işe başladım” diyen Polat, mesleğinin en heyecan verici noktasının da bu olduğunu söylüyor: “Haberde hiçbir hakaret cümlesi, hatta tek bir kelime bile yok. Bu haberi köşeme taşıma amacım Türkiyeli okuru ilgilendirecek olmasıdır. Cumhurbaşkanının, 165 gazetecinin cezaevinde olduğu Türkiye'de 'Gaspçı, hırsız, tecavüzcü' gibi ifadelerle gazetecileri anmış olduğunu hatırlarsak ya da barış için imza veren akademisyenlere, 'Hain, alçak' gibi ifadelerini de hatırlarsak aslında hakaretin nasıl yapıldığının somut örneklerini görebiliriz. Ben sorduğum sorunun arkasındayım. Hakareti kanıtlayana da kitap ve sinema bileti hediye ederim.”