15 Temmuz'da, Türk Telekom'da yaşananların görüntüleri yayınlandı

Darbe girişimi sırasında, Türk Telekom'un Ankara'daki binasında yaşananların görüntüleri yayınlandı. Davanın firari sanıklarından Yarbay Ömer Ergenekon, "Eğer karşı koyan olursa vururum" diyerek çalışanları tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi girişimi sırasında, Türk Telekom'un Ulus binasını ele geçirmeye çalışan darbeci askerlerin görüntüleri yayınlandı. n işgal görüntülerini paylaştı. Güvenlik kameralarının yaşananları an be an gözler önüne serdiği görüntülerde darbecilerin şirket çalışanlarına yönelik kötü muamelesi dikkat çekerken şirketin Ulus binasındaki mescide postallarıyla girmekten kaçınmayan darbecilerin saatler ilerledikçe yaşadıkları panik de açıkça görülüyor.

Darbe girişimi sırasında Türk Telekom'un Ankara Ulus'taki binasında yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı. Saat 22.17'de bir otobüs darbeci asker, Türk Telekom binası önüne geldi. Binanın farklı yöndeki kapılarından içeriye giren darbeciler kapıdaki güvenlik görevlilerinin silahlarını alıyorlar.

'KARŞI KOYAN OLURSA VURURUM'

Darbecilerin başında olan eski Kurmay Yarbay Ömer Ergenekon ise hala firari durumda. Askerler talimatlar verdiği görülen Ergenekon, binaya girdikten yaklaşık 30 dakika Türk Telekom çalışanlarını tehdit etti.

İddianamede yer alan bilgilere göre Ergenekon, saat 22.44'te Türk Telekom görevlilerine, "Bu saatten itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koymuştur. Herkes burada duracak, eğer karşı koyan olursa vururum" dedi.

15-temmuz-turk-telekom-3

ÇALIŞANLAR BİNANIN ÖNÜNDEN AYRILMADI

Darbeci askerler, Türk Telekom'un teknik personelini, mescitte rehin tuttu. Binanın farklı katlarında görev yapan Türk Telekom çalışanları da silah zoruyla dışarı çıkarıldı. Ancak Türk Telekom personeli binanın dışından ayrılmayarak darbecileri yaptıklarından vazgeçirmeye çalıştı.

Saatler ilerledikçe uzun telefon görüşmeleri yapan darbeciler, darbe girişiminin başarısız olduğunu öğrendiler ve toplantı yaptılar.

Daha sonra özel harekat polisleri binasının etrafını sardı ve saat 03.42'de operasyona başladı. Binaya sızan polisler, katları tek tek kontrol altına aldı.

15-temmuz-turk-telekom-3

'15 TEMMUZ DAVASINA MÜDAHİL OLMAYA HAZIRLANIYORUZ'

Türk Telekom'un Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, 15 Temmuz davasına müdahil olmaya hazırlandıklarını aktardı.

Darbecilerin özellikle iletişim alanına saldırdığını belirten Kutlu, "Çünkü eğer iletişim kesilebilseydi, o gece bir şekilde halkımıza bilgilerin ulaşması engellenebilseydi, eğer hiç kimse bir şey bilmeyecekti ve ülke büyük bir karanlığa bürünecekti. Kimse ne olup bittiğinden haberdar olamayacaktı, dolayısıyla sokağa çıkamayacaktı" dedi.

Darbeci askerlerin Türk Telekom'un farklı binalarına da saldırdığını hatırlatan Kutlu, "Sırf Acıbadem'de arbede sırasında ve savunma sırasında 6 vatandaşımız şehit oldu. Bu çok önemli vatandaşımız bunun farkına vardı ve hemen harekete geçti" diye konuştu.

Mescide postallarıyla giren darbecileri İsrail askerlerine benzeten Kutlu, "Bu askerler, İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'ya girmesi gibi bizim mescidimize postallarıyla girdiler. Bu aslında çok manidardır. Yıllardır dini kullanan, dini söylemlerle ortaya çıkan bir örgütün bunu yapması aslında gerçek amaçlarının ne olduğunu ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı. (ANKARA/DHA)

15-temmuz-turk-telekom-5