Adalet Yürüyüşünde 17'nci gün bitti: 25 bin olduk geliyoruz

Adalet Yürüyüşü 17. gününde. Yürüyüşün bugünkü konukları ise Anti Kapitalist Müslümanlar, Bergamalı köyüler, kadın örgütleri ve taraftar grupları.... CHP'li Özel, 17'nci günde yürüyenlerin sayısının 25 bine çıktığını açıkladı. Aşırı sıcak nedeniyle yürüyüş saatlerinde de değişikliğe gidildi.

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde 17. güne girildi. Yürüyüşün bu bölümüne aralarında İhsan Eliaçık'ın da bulunduğu Anti Kapitalist Müslümanlar katıldı. İstanbul Barosu'ndan da çok sayıda avukatın yer aldığı yürüyüşün bir diğer dikkat çeken grubu ise kadın örgütleri oldu. CHP'li Özgür Özel ise akşam saatlerinde "Her adımda İstanbul'a doğru azaldıkça metreler arttıkça artıyor adalet arayan yürekler. 25.000 olduk geliyoruz" mesajı paylaştı.

Bgünkü yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"17. güne başlıyoruz. Yine çok güzel bir gün. Adalet Yürüyüşü devam ediyor. Bugün aynı zamanda doğa çevre günü. Allahın yarattığı kainatın kendi içinde bir dengesi ve adaleti var. Bunu bozan ise ne yazık insanoğlu. Biz adalet duygusunun 7'den 77'ye herkese ait olmasını diliyoruz. Adalet duygusunu yüceltelim, herkese adaletli davranalım. Hiçbir ayrım yapmadan, kimlik, inanç, yaşam tarzı ayrımı yapmaksızın hep birlikte huzur içinde yaşamanın yolu adalettir, adalettir."

Adalet Yürüyüşü'ne taşlı saldırıAdalet Yürüyüşü'ne taşlı saldırı

Alanya'daki orman yangınına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, herkesi doğaya saygılı olmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu Adalet Yürüyüşü'nde kendisini yalnız bırakmayan herkese de teşekkür etti.

DEV BAYRAK ALTINDA YÜRÜYÜŞ

Adalet Yürüyüşü'nde 16 günde yaklaşık 283 km yol katedildi. Yürüyüşün 17. gününde 15 km yol alınması bekleniyor. Adalet Yürüyüşü 17. gününde yürüyüşe katılanlar Şişli Belediyesi tarafından getirilen 1011 metrelik dev Türk bayrağının altında yürüyor.

BAYRAK

BERGAMALI KÖYLÜLER YÜRÜYÜŞTE

Bergamalı köylülerin altın madenine karşı direnişinde öne çıkan isimlerden Oktay Kaynar da "Bergama'ya adalet hala lazım" afişiyle yürüdü. Kaynar, "Evrensel birşey yapılıyor. Herkese adalet lazım. Bergama'ya da hukuk gelmedi, yargı kararları yerine gelmedi. Bergamalı köylüler adına adalet aramak için geldim" dedi.

Eliaçık’tan Kılıçdaroğlu’na yeni Edirne önerisiEliaçık’tan Kılıçdaroğlu’na yeni Edirne önerisi

HAVA HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ İÇİN ADALET

15 Temmuz darbe girişiminde tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencilerinin ailelerinden de yürüyüşe katılım devam ediyor. 23 yaşındaki oğlunun Silivri'de 11 aydır iddianame çıkmadan yattığını anlatan anne ismini vermeden şunları söyledi:  "3 gündür yürüyoruz. Çocuklarımız birer öğrenci. Askeri yapıda en alt kademedeler. Emir verilmiş götürülmüşler. Aylardır içeride bulunmaları haksızlık. Hakimler de biliyor suçsuz olduklarını. Hak etmiyoruz hakkımızı istiyoruz" dedi. Yürüyüşe Türkiye Kadın Dernekleri Fedarasyonu, Halkevci kadınlar, Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları da katıldı.

a1

İLK ETAPTA 10 KM YÜRÜNDÜ

Yürüyüşün 17. günü ilk etabında 10 kilometre yol katedildi. Yürüyüş kolu saat 17.00'de 2. etap yürüyüşe başlayacak.

Kadın yazarlar da yürüyüşteKadın yazarlar da yürüyüşte

'ADALETE FENER OLMAYA GELDİK'

Ankara'dan başlatılan Adalet Yürüyüşü'nün bugün geniş bir ziyaretçi kitlesi vardı. Yürüyüşe Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray taraftar grupları katılma kararı aldı. Fenerbahçeli taraftar grupları 'Adalete Fener Yak' sloganıyla Adalet Yürüyüşü'ne katıldı.

a2

'MESAFE AZALDIKÇA ARTIYOR ADALET ARAYAN YÜRÜKLER'

CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul'a yaklaştıkça yürüyüşe katılanların sayısının arttığını söyledi. Özel, Twwiter hesabından "Her adımda İstanbul'a doğru azaldıkça metreler arttıkça artıyor adalet arayan yürekler.

25.000 olduk geliyoruz" mesajı paylaştı.

YÜRÜYÜŞ SAATLERİ DEĞİŞTİ

Son iki gündür 40 dereceyi bulan sıcak havada devam eden Adalet Yürüyüşü'nde saat değişikliği yapıldı. Bugüne kadar en erken saat 08.00'de başlayan yürüyüş yarın saat 07.00'de yola çıkacak