Kadın yazarlar da yürüyüşte

Aralarında Aslı Erdoğan, Ayşegül Tözeren, Ayşe Önal'ın da bulunduğu 12 kadın yazar Adalet Yürüyüşü'ne katıldı. "Ben de bir adaletsizlik kurbanıyım" diyen Aslı Erdoğan, diğer adalet kurbanlarının yanında olduğunu göstermek için yürüyüşe katıldığını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

SAKARYA - Adalet Yürüyüşü'nün 17. gününün en dikkat çeken katılımcı grubu kadınlar oldu. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun çağrısıyla çok sayıda kadın örgütü yürüyüşe katıldı. Yürüyüşe katılanlar arasında kadın yazarlar Aslı Erdoğan, Aslı Perker, Ceren Sözeri, Belma Fırat, Hacer Yeni, Ilgın Sönmez, Nazlı Karabıyıkoğlu, Ayşegül Tözeren, Ruhan Bilkay, Ebru Nihan Celkan, Şafak Pavey ve Ayşe Önal da vardı.

kadin12

'ADALETSİZLİK KURBANI MİLYONLARIZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir süre birlikte yürüyen kadın yazarlardan Aslı Erdoğan, neden yürüyüşe katıldıklarını şöyle anlattı: "En temel arayışımızın peşinde buradayız. Ben de bir adaletsizlik, hukuksuzluk kurbanıyım. Yasal bir gazetenin Danışma Kurulu'nda ismim yer aldı. İsmimin yer almasından 5 yıl sonra polis baskını ile alınıp tutuklandım, 4.5 ay cezaevinde yattım. Davam hâlâ sürüyor. Hukuku, aklı zorlayan bir iddiayla ben ve Necmiye Alpay tutuklandık. Bizden sonra da bu tutuklamalar kronikleşti. Bizimle açıldı perde, şimdi her kesimden her yerden her çevreden her sosyal sınıftan adaletsizlik kurbanı olduğunu hisseden on binlerce yüz binlerce hatta milyonlarca insanız. İşini kaybedenler, mal varlığına el konulanlar, hapse atılanlar, yurt dışına çıkışı engellenenler çok büyük bir kesimiz. Cezaevinde yatınca bunu daha iyi anlıyorsunuz. Neden tutuklandığını anlayamayan onlarca insan vardı."

'KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNDUM'

Kadın yazarlar yürüyüş sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de kısa bir görüşme yaptı. Aslı Erdoğan görüşmeyle ilgili de şunları söyledi: "Özel olarak Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkürlerimi ilettim. Tutuklu bulunduğum süreçte cezaevi önünde yapılan özgürlük dayanışmasına büyük destek verdiler. Kemal Kılıçdaroğlu ile annem Sosyal Sigortalar Kurumu'ndan iş arkadaşı. Cezaevinden çıktığım akşam da ilk arayanlardandı. Teşekkürlerimi sundum. Ben de diğer adalet kurbanlarının yanında olduğumu bir şekilde göstermek için buradayım."

Adalet Yürüyüşünde 17'nci gün bitti: 25 bin olduk geliyoruzAdalet Yürüyüşünde 17'nci gün bitti: 25 bin olduk geliyoruz