Gün'e desteğe para cezası

KHK ile atılan Gültekin'e para cezası verildi. Gerekçe olarak Gün'e desteği gösterildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Munzur Üniversitesi'nden 6 Ocak'ta yayımlanan KHK ile ihraç edilen Ahmet Kerim Gültekin, oğlunun cenazesini almak için açlık grevi yapan Kemal Gün'e destek verdiği için para cezasına çarptırıldı.

Birgün'den Buse Çelebi'nin haberine göre, Tunceli'de KHK  ile ihraç edilen akademisyenlerin kurduğu 'Dersim Dayanışma Akademisi’nde ders veren Gültekin’e, Kemal Gün’e destek olduğu 27 gün için 6 bin liradan fazla para cezası kesildi.

Kendisine valilik emrine karşı geldiği gerekçesiyle ceza kesildiğini belirten Gültekin “Valilik emri de şu: Parkta, bahçede herhangi bir yerde eylem yapmanın yasaklanması. Biz Kemal Gün’ün yanında bulunduk, destek olduk. Dayanışma akademilerine katılan, bizim atölyelerimize gelen insanlar da biz orada bulunduğumuz sürece bizim etrafımızda bulundu. Bence durumun bu kadar abartılmasının nedeni bu, kimseye bana gelen ceza kadar ceza gelmedi’’ dedi.

Gültekin ‘’Bu yapılan ‘işten attık bir de para cezası keselim, aç kalsınlar’ demektir. Ben bunu da aşacağımıza inanıyorum. Dayanışmayla, mücadeleyle aşacağız’’ diye konuştu.