Sultan Özakça: Açlık grevini bırakmak başlamaktan daha zordu

Açlık grevini 112 gündür sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmalarının ardından açlık grevine başlayan Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça sağlık sorunları nedeniyle eylemini önceki gün sonlandırdı. Özakça yaşadıklarını, "Açlık grevini bırakmak başlamaktan daha zordu" diye anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın Yüksel Caddesi'nde başladığı açlık grevi tutuklanmalarının ardından 112 gündür sürüyor. Semih Özakça'nın annesi Sultan Özakça oğlunun tutuklanmasının ardından açlık grevine başlamıştı. Yüksel Caddesi'nde 'Sultan anne' olarak anılan Özakça eyleminin 35'inci gününde sağlık sorunları nedeniyle açlık grevini bıraktı.

'SEMİH'İN ÜZÜLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM'

Açlık grevini bırakmak için 10 gündür düşündüğünü ve zor bir karar olduğunu söyleyen Sultan Özakça daha önce meme kanserini yenmişti. Kanındaki enfeksiyondan dolayı doktorların zorlaması ile grevi sonlandırdığını belirten Özakça şunları söyledi:"Başlarken çocuğumu orada aç bırakmamam gerek diye düşünüyorsun. Doktorların telkinleri sonrası tedavi olmazsam Semih'in orada üzüleceğini de düşündüm. Başlamak bir anda olmuştu ama bırakmak bir anda olamadı. Açlık grevini bırakmak başlamaktan daha zordu."

'OĞLUMUN BAŞLAMASINA KARŞIYDIM'

Oğlu Semih Özakça'nın açlık grevine ilk başta başlamasına karşı olduğunu söyleyen Sultan Özakça, "'Başlama annem, senin sağlığın daha önemli oğlum' dedim fakat dinlememişti, sonradan inancını anladım" sözleriyle oğluna sonrasında destek verdiğini belirtti. Açlık grevine adaletsizliğe karşı birden gelişen bir öfkeyle başladığını söyleyen Özakça şöyle devam etti:

"Tez zamanda çözüme ulaşmasını ve işlerine geri dönmesini istiyorum. Çocuklarımızın işlerine geri dönmesi ve açlık grevini bitirmeleri gerekiyor çünkü bizim günlerimiz değil, saatlerimiz kaldı."

Ayşe Arman'dan Gülmen ve Özakça paylaşımı: Bi şey yapmalıAyşe Arman'dan Gülmen ve Özakça paylaşımı: Bi şey yapmalı

'NASIL BİR ŞEYLE KARŞILAŞACAĞIZ BİLMİYORUZ'

Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'ya daha önce aynı gün görüş izni verilirken oğlunun çarşamba gününe görüş günlerinin alındığını söyleyen anne Özakça oğluyla en son görüşmesini ve isteklerini şöyle anlattı:

"Hapishaneye oldukça üzgün gidiyoruz, nasıl bir şeyle karşılaşacağız bilmiyoruz. Semih bizi sürekli güler yüzle karşılıyor, motive ediyor. Son gördüğümde çok zayıflamıştı. Kendi söylediklerini duyamıyordu ve görme kaybı yaşamaya başlamıştı. Biz iktidarın bir şeyler konuşmasını ve görüşmesini istiyoruz. Bir tek talepleri var ve tez zamanda yerine getirilmesi gerekiyor."

Açlık grevinin 111'inci gününde 111 aydından gazete ilanıAçlık grevinin 111'inci gününde 111 aydından gazete ilanı

'SANATÇI VE AYDINLARA MİNNETTARIM'

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevinin 111'inci gününde gazetelere ilan vererek "Nuriye ve Semih Ölmesi, Çalışma Hakları Geri Verilsin" diye çağrı yapan aydın ve sanatçılara minnettar olduğunu belirten 'Sultan Anne' bu açıklamaya tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun neyi amaçladığını anlamadığını belirtti.

"Süleyman Soylu'nun ilk etapta olay çözümlenecek derken ' akşam üzeri yiyorlar' açıklaması yaptı. Sen bunu nasıl diyebilirsin. Soylu bunu korktuğu için mi yapıyor yoksa koltuğunu sağlama almak için mi? Arkamızdan iyi mi vuracaklar kötü mü vuracaklar bunu merak ediyorum."

Soylu'dan Gülmen ve Özakça için ilan veren 111 aydın ve sanatçıya 'terör örgütü' suçlamasıSoylu'dan Gülmen ve Özakça için ilan veren 111 aydın ve sanatçıya 'terör örgütü' suçlaması