Şahin Öner'in davası 4 yıl sonra başlıyor

Panzerin ezmesi sonucu yaşamını yitiren Öner’in davası başlıyor. Zanlı S.K.'ya 6 yıl ceza isteniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da 2013 yılında 15 Şubat protestoları sırasında panzerin ezmesi sonucu hayatını kaybeden Şahin Öner’in davası yarın Diyarbakır 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Öner’in ölümünden sorumlu tutulan polis S.K  "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Öner'in yaşamını yitirmesi ardından dönemin Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Gösterici el yapımı düzeneklerle hazırlanmış bombayı, polis aracına attığı esnada elinde patlayarak öldü" açıklaması yapmıştı. Şahin Öner isimli 21 yaşındaki gencin otopsi tutanağı, ölümün ‘ezilmeye bağlı’ olduğunu ortaya çıkarmıştı. Polis, ağır yaralı Öner’i hastaneye götürmek yerine kimlik tespiti için Şehitlik Polis Merkezi’ne götürmüş, ardından da ambulansla hastaneye götürdüğü sırada Öner yolda yaşamını yitirmişti.

Hiçbir polisin tutuklanmadığı soruşturmada savcılık, Öner’i hastaneye götürmek yerine karakola götüren diğer zırhlı aracın sürücüsü polis R.Ü. hakkında ise “sehven” soruşturma açıldığını ve suç oluşturabilecek bir eylemin olmadığını belirterek, takipsizlik kararı verdi. Bunun üzerine Öner Ailesi'nin avukatları aracılığı ile takipsizlik kararının kaldırılarak çocuklarını karakola götüren polisler hakkında da soruşturma açılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı itiraz ise ret edildi. Ailenin avukatları, kararı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıdı.