'Ülkenin hamallarıyız ama bu yükten kurtulacağız'

Maltepe Cezaevi önünde CHP'nin 'Adalet Nöbeti' sürüyor. Nöbet tutanlardan Diyarbakırlı Hayat Varan, “Genel başkanımız 'devam' desin, Diyarbakır'a, Edirne'ye yürüyelim. Biz bu ülkenin hamallarıyız. Ama sonunda bu yükten kurtulacağız” diyor. Lise öğrencisi 18 yaşındaki Eray Alkaş ise her partiden gençlerin ziyaretlerine geldiğini anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Maltepe cezaevi önünde başlatılan 'Adalet nöbeti'ne katılanlar kendilerine AK Parti, MHP, HDP ve Emek Partisi'nden gençlerin de destek verdiğini belirtiyor. Cezaevi önünden geçen araçlarda bulunanların büyük çoğunluğu çadırlarda bekleyişlerini sürdürenlere korna çalarak destek veriyor.

EN ÖNEMLİ GÜNDEM KILIÇDAROĞLU'NUN YÜRÜYÜŞÜ

Cezaevi önünde kurulan çadırlarda genç, yaşlı, erkek, kadın her kesimden insan var. Cezaevi önü adeta siyaset meydanı gibi. Konuşmalarda en önemli yeri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı yürüyüş tutuyor. İlk olarak 8 kadının olduğu bir çadıra giriyoruz. İçlerinden biri hemen sözü alıyor: “İlk önce şunu söyleyelim: Biz adalet için buradayız. Burada sadece CHP'liler de yok her kesimden insanla burada bekliyoruz, beklemeye devam edeceğiz.”

nobet .

'DİYARBAKIR'A EDİRNE'YE DE YÜRÜRÜZ'

CHP'li olduğunu belirten Hayat Varan, Diyarbakır Bismilli, olduğunu söyledikten sonra "Fakat sadece bir kez Diyarbakır'a gidebildim" diye ekliyor. "Neden buradasınız?" sorusuna ise şu yanıtı veriyor: “Artık dışlanmak istemiyoruz. Şort giyen kadınlarımıza tokat atılmaması için, KHK ile mağdur edilen insanlar için ve kısaca haksızlığa uğrayan kim varsa biz onun için buradayız. Biz bu ülkenin hamallarıyız. Ama sonunda bu yükten kurtulacağız. Artık daha güzel yaşamak istiyoruz. AK Parti'nin hakkını da savunuyoruz, sadece CHP'nin değil. HDP Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu HDP'liler de serbest bırakılsın istiyoruz. Eğer genel başkanımız 'Devam' derse Diyarbakır'a, Edirne'ye de yürürüz. Bu ülkede yaşamak için bu savaşı vermeliyiz.”

'CHP'LİLER SOKAĞA ÇIKMAK İÇİN GEÇ KALMADI'

genc .

Nöbet bekleyenler arasında 18 yaşındaki lise öğrencisi Eray Alkaş da var. Alkaş, 5 gündür 'Adalet Nöbeti'nde olduğunu söylerken şunları anlatıyor: “Biz 16 Nisan'daki Anayasa değişikliği referandumunda yapılan haksızlıklardan beri sokaklardayız. CHP'liler sokağa çıkmak için geç kalmadı. Buraya AK Parti, CHP, MHP, HDP ve Emek Parti'sinden birçok kişi geliyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla bizi ziyaret ediyor. Buraya herkesi bekliyoruz. Her şey el ele vererek güzelleşir."