Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak orada da aynısını yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "tehdit" olması durumunda Suriye'ye yeni bir harekat yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Suriye'den sınırlarımıza tehdit oluşursa, Fırat Kalkanı'nında ne yaptıysak orada da aynısını yapacağız. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle birlikte hareket ediyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ve Akçakale ilçelerini ziyaret ettikten sonra, 16 Nisan referandumunda en yüksek "evet" oyu çıkan ilçe olan Harran'a gitti. Erdoğan, Harran'da katıldığı iftar yemeğinin ardından bir konuşma yaptı.

Suriye sınırında bir "tehdit" olması halinde askeri harekat yapılacağını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Akçakale'de söyledim burada da söylüyorum. Tüm dünya bunu bilsin; Suriye'den sınırlarımıza tehdit oluşursa, Fırat Kalkanı'nında ne yaptıysak orada da aynısını yapacağız. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle birlikte hareket ediyorlar. 9 koalisyon ülkesiyle DAEŞ denilen belayı yok edeme miyiz? PYD-YPG terör örgütüdür. Ne yazık ki bu konuda ısrarcı oldular. Biz kendilerine bize karşı bir şey olursa kimseye sormadan gerekeni yapacağımızı söyledik. Şimdi Rakka'da birlikte hareket ediyorlar. Bakalım nereye kadar gidecekler." (HABER MERKEZİ)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğizCumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz