Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına müsaade etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de ayrı bir devlet kurulmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde konuşma yaptı. Erdoğan, "Yanınızda kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm imkanlarıyla, kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir" dedi.

'MUHACİRLERE ENSAR OLDUNUZ'

İftar programına katılmak için Şanlıurfa'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akçakale'de konuşma yaptı. Akçakale'nin, Suriyeli mültecileri ağırladığını kaydeden Erdoğan, "Akçakale şu ana kadar ortaya koyduğu bu duruşuyla gerçekten tam bir ensar olma özelliğini ortaya koydu. Siz Suriyeli muhacirlere ensar oldunuz. Onlara gönlünüzü açtınız. Şu anda Akçakale'nin nüfusundan fazla burada Suriyeli muhacirlerin olduğunu biliyorum. Ama siz yılgınlık göstermediniz, 'bunlar nereden geldi' demediniz, gönlünüzü, kucağınızı açtınız ve çorbanızı paylaştınız. Onun için şahsım ve milletim adına sizlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

'PYD, YPG BİR GAYRETİN İÇİNDE'

Suriye'de, PYD'nin devlet kurmaya çalıştığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devlet yok. Paralel devlet, şu, bu asla tanımıyoruz. Terör devleti buna müsaade etmedik etmeyeceğiz ve gereği neyse yaparız. Şimdi güneyimizde Suriye'nin kuzeyinde PYD, YPG bunlar bir gayretin içindeler. Akçakale'den sesleniyorum; yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla kuzey Suriye'de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir. Bunu biz Amerika’ya da söyledik, diğer ülkelere de söyledik. Asla böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız. Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz." (DHA)