Jandarma Soylu'yu böyle karşıladı

Jandarma'nın kuruluşunun 178. yıldönümü bugün düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu Beytepe Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademesi'ne gelişinde Osmanlı dönemi kıyafetli askerler karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarmaya 3700 subay ve 12 bin uzman erbaş daha alınacağını söyledi.

Soylu, Jandarma Teşkilatı'nın 178. yıldönümü nedeniyle yıldönümü nedeniyle Beytepe Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde yaptığı konuşmada, "Jandarma, kaçakçısıyla da, uyuşturucu taciriyle de, insan taciriyle de, terörle de kıyasıya mücadele vermiştir. Açıkça ifade edebilirim ki bugün jandarmamız, halkımızın güven ölçeğidir" dedi.

Bakan Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Katar'a gönderilen insansız hava araçlarına (İHA) yönelik sorusunu da hatırlattığı konuşmasında, "Her türlü imkânı kullanan güvenlik kuvvetlerimiz, insansız hava aracı imkânını da kullanmaktadır. Biz hangi günlerden geçtiğimizi biliyoruz. Bu gün maalesef militanlık gömleğini çıkarmamış bazı milletvekilleri var. Bunu açık söylüyorum. Biz Katar'a da insansız hava aracı göndeririz. Biz, bizimle beraber müttefik olan ve dünyada kamu düzenini, insanlığı, barışı sağlayabilecek her ülkeye de üretebildiğimiz her aracı ihraç edebilme kabiliyetine sahip bir ülkeyiz ve milletiz. Bundan da gurur duyarız. Ama dertleri başka " dedi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

(DHA)