TBMM'ye gelen 50 dergi!

Meclis’in abone olduğu dergilerin listesi ortaya çıktı. Meclis Kütüphanesi'ne alınan dergiler arasında Atlas’tan Birikim’e, Doğu Batı’dan Varlık’a 50 dergi bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye’nin 6 derleme kütüphanesinden biri olan Meclis Kütüphanesi’nin abone olduğu dergiler ortaya çıktı. Geçmişten kalan yazma eserler, tutanakların yanı sıra satın alma yoluyla da kitap ve dergi alınan kütüphane siyaset, toplum, hukuk ve kültür sanat alanlarında yayınlanan 50 dergiye abone.

MECLİS ATATÜRK'E HAKARET EDEN DERGİYE ABONE

Meclis’in abone olduğu dergilerin listesi CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ın bir soru önergesiyle ortaya çıktı. Arslan, Atatürk’e yönelik sözleri nedeniyle büyük tepki toplayan Mustafa Armağan’ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Derin Tarih dergisine Meclis’in de abone olduğunun ortaya çıkması üzerine Meclis Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Önergede, “Derin Tarih dergisi, düşünce ve ifade özgürlüğünün sınırlarının çok ötesinde yayın çizgisiyle Cumhuriyetmize, Kurtuluş Savaşı kadrolarına, Mustafa Kemal Atatürk’e iftira ve hakaretlerde bulunmaktadır. Bu dergiye ne kadar ödeme yapıldı? Kaç adet alındı? Abonelik sona erdirilecek mi?” diye sordu.

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’ın verdiği bilgiye göre Derin Tarih Dergisi’nin yıllık abonelik ücreti 132 TL. dergiye Kütüphaneler Kurulu Kararıyla 11 Haziran 2012 tarihinde üye olunduğunu belirten Aydın, aboneliğin iptalinin de Kütüphane Kurulu yetkisinde olduğunu söyledi.

MECLİS’İN ABONE OLDUĞU DERGİLER

Meclis Başkanvekili Aydın, talep üzerine Meclis Kütüphanesi için abone olunan Türkçe dergilerin de listesini verdi. İşte Meclis’in abone olduğu dergiler:

“Atlas, Atlas Tarih, Bilim ve Teknik, Bilim ve Ütopya, Birikim, Bloomberg Business Week Türkiye, Capital, Chip, Cins, Derin Ekonomi, Derin Tarih, Dil ve Edebiyat, Diplomatik Gözlem, Doğu Batı, Ekonomist, Ermeni Araştırmaları, Finans Politik ve Ekonomik Yazılar, Forbes Türkiye, Güncel Hukuk, Haber Ajanda, Harvard Business Rewiew Türkiye, Hüküm, İktisat ve Toplum, İleri, Kültür Ajanda, Milliyet Sanat, Muhafazakar Düşünce, Mülkiye, National Geographic Türkiye, Nihayet, Para, Paros, Popular Science Türkiye, Savunma ve Havacılık, Siyaset, Tarih, Teori, Toplum ve Bilim, Toplumsal Tarih, Türk Dünyası Tarih Dergisi, Türk Edebiyatı, Türk Kütüphaneciliği, Türk Yurdu, Türkiye Günlüğü, Uluslararası Hukuk, Uluslararası İlişkiler Dergisi, Uluslararası Suçlar ve Tarih, Varlık, Yedikıta, Yeni Türkiye.”