Reina sanığı: 15 Temmuz'da sokağa çıktım

Reina katliamı şüphelisi Abuliezi Abuduhamiti IŞİD’e üye olmadığını iddia etti. Abuduhamiti, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sokağa çıktığını öne sürdü. Sanık Abuduhamiti, "Benim Türklük şuurum var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yılbaşı gecesi Ortaköy’de 39 kişinin öldürüldüğü Reina saldırısı ile ilgili dava, 11 Aralık’ta Silivri’de görülecek. Katliamcı Abdulkadir Masharipov ile birlikte 51’i tutuklu 57 şüpheli hakim karşısına çıkacak. Şüphelilerin sorgulamaları devam ediyor.

Karar'dan Kenan Butakın'ın haberine göre, Masharipov ile aynı hücre yapılanmasından olduğu iddia edilen Abuliezi Abuduhamiti’ye ait ifadede, Abuduhamiti 15 Temmuz’da sokağa çıkıp darbe girişimini protesto ettiğini öne sürdü.

'BENİM TÜRKLÜK ŞUURUM VAR'

Suriye’ye gittiğini kabul eden şüpheli, ifadesinde şunları söyledi: “İllegal olarak 2015 Nisan ayında bir sefer Suriye’ye giriş çıkışım oldu. Suriye’de bulunan arkadaşlarım beni aradı. Bana, ‘Sen orada çok eziyet çektin, buraya gel ve Çin’e gidip bir şeyler yapmak istiyorsan burada silah eğitimi al. Çin’e gidince bir şeyler yaparsın, Çinlilerin yaptığı eziyeti unutma’ dedi. Ben de Çin zulmüne karşı ileride bir şeyler yapmak düşüncesiyle Suriye’ye gittim. 15 gün kaldım ve döndüm. Herhangi bir eğitim ve faaliyete katılmadım. Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldim. Türkiye’ye karşı böyle bir şeyi nasıl düşünebilirim. Ben 15 Temmuz kalkışmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara çıkmış bir insanım. Benim Türklük şuurum var. Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlıyım. Kesinlikle böyle bir olayın içerisinde bulunmam hatta düşünmem bile.”