Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle mücadelede yeni bir döneme girildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "terörle mücadele" konusunda yeni bir döneme girildiğini söyledi. Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı ile Sincar ve Karaçok dağlarına yaptığımız operasyonlar, yeni konseptimizin ilk adımlarıdır" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Başkanlığı'nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, emniyet ve jandarma mensuplarının katıldığı iftarın ardından konuşma yaptı.

'ACI AKIBETTEN KURTULAMAYACAKLAR' 

Başdanışmalarının FETÖ davalarını takip ettiğini aktaran Erdoğan, davaların raporlarının kendisine sunulduğunu belirtti. Erdoğan, "Milletimizin özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönülleri ferah olsun" dedi.

"Bu katillerin hiçbiri kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır" diyen Erdoğan, cezalarını tamamlayıp çıkanlar olursa milletin gereken cezayı vereceğini söyledi. Erdoğan, "Cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa, milletimiz sokakta her gördüğünde gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklar" şeklinde konuştu.

'MUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT BENİM İŞARETİMİ KISKANMIŞ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Rabia işaretinden vazgeçilsin" çağrısını eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Muhalefet partisinin başındaki zat, benim bu işaretimi çok kıskanmış, herhalde çok da hoşuna gitmiş. Bu işaretin içeriğinde ne var. Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyefendi, sen bu ülkede tek millet değil de, çok millet mi istiyorsun, ondan mı rahatsız oldun?"

'TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ KONSEPTİN İLK ADIMLARI'

"Suriye'de gerçekleştirdiğimiz Fırat Kalkanı Harekatı ile Irak'taki Sincar ve Karaçok dağlarına yaptığımız operasyonlar, yeni terörle mücadele konseptimizin ilk adımlarıdır. Artık, Türkiye ile 'Şöyle uğraşalım, böyle uğraşalım' yok. Ya masada otururuz, konuşuruz, arazide beraber çalışırız. Yoksa kalkıp da Türkiye'yi tehdide yeltenenler bunun bedelini öderler, bunu bilecekler.

Türkiye, 15 Temmuz ile birlikte her konuda olduğu gibi terörle mücadelede de yeni bir döneme girmiştir. Siz aslında terörle mücadelenin rakamlarını yıktınız ve yeni rakamlar inşa ettiniz. İnanıyorum ki bu başarı çok daha aydınlık bir geleceği getirecektir." (HABER MERKEZİ)