'Konca'nın tutuklanması hukuki değil siyasidir'

HDP Kadın Sözcüsü Besime Konca’nın tutuklanmasına ilişkin basın toplantısı düzenlendi. HPD ve HDK'li kadınlar "Konca hukuk hiçe sayılarak tutuklandı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Kadın Meclisi üyesi kadınlar, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca’nın tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Konca'nın tutukluluğuna tepki gösteren kadınlar, "Tutuklamalar yargının bağımsız olmadığını gösteriyor" dedi.

Gazete Karınca'da yer alan habere göre, açıklamayı okuyan HDP Ankara İl Kadın Sözcüsü Nursel Ünlü, “Kadın olmak ayrıca korkulu rüyaları oldu. O halde, baskının katlanarak artığı bir süreçte, kadınlar sokakları terk etmedi, etmeyecek. Referandumda kazanan kadınlar ve hayır oldu. Mücadeleye devam kararlılığımız, gelecek güzel günlerin umudu olacaktır. Besime Konca irademizdir. İrademize sahip çıkıyoruz, hukuk hiçe sayılarak tutuklandı. Derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

Konca’nın tekrar gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmesinin yargının tarafsız ve bağımsız olmadığının kanıtı olduğunu dile getiren Ünlü, şöyle konuştu:

Alel acele verilen bu karar, hukuki değil siyasidir.  Bizce yok hükmündedir. TBMM’de grup toplantısına, HDP Kadın Meclisi ve Parti Meclisi toplantılarına ve rutin siyasal çalışmalarda bulunan Besime Konca’nın, 31 Mayıs’ta Batman’da yapılacak duruşmaya katılmak üzere gittiği Batman Havaalanı’nda üçüncü kez gözaltına alınıp tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Bu yüzden karar hukuki değil siyasidir. Besime Konca’yı tutuklamak için gösterilen bu siyasi kararlılık, yargı sisteminin talimatlarla işlediğini, tarafsız ve bağımsız olmadığını, bir kez daha kanıtlamıştır.