'Fotoğraftaki benim ama haberim yok'

Kurmay Albay Doğan Öztürk, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in derdest edildiğini görmediğini söyledi. Mahkeme başkanı kendisinin de olduğu fotoğrafı gösterince, "Bana derdest edilmesinin standart prosedür olduğunu söylediler dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. duruşmada savunma yapan Kurmay Albay Doğan Öztürk, darbe gecesi Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in derdest edildiğini görmediğini söyledi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik ise, Öztürk'ün de yer aldığı olay anına ait fotoğrafları gösterdi.

KAMERA KAYITLARI MAHKEMEDE

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmada, o gece Genelkurmay Başkanlığı'nda bulunan eski Genelkurmay Proje Geliştirme Şube Müdürü Kurmay Albay Doğan Öztürk savunma yaptı. Savunmasında suçlamaları kabul etmeye sanık Öztürk'e mahkeme başkanı o gece kamera kayıtlarından alınmış fotoğrafları gösterdi.

Öztürk'e darbe girişimi sırasında Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler'in derdest edilmesine ait fotoğraflar gösterildi. Derdest edilme anında fotoğraflarda kendisinin de bulunduğunun belirtilmesi üzerine Öztürk, "Yaşar Güler'in derdest edilmesini görmedim. Personelin birisine müdahale ettiğini gördüm. Bu fotoğraf yukarıdan çekilmiş olan kamera kaydından alınma. Benim bakış açımla baktığınızda Yaşar Güler'e görür müsünüz? Ben 'neden derdest edildi' dedim, 'standart prosedür' dediler. Onun Genelkurmay 2. Başkanı olduğunu bilmiyordum" diye açıklama yaptı.

'SALİSELERLE KAYDEDİLMİŞ FOTOĞRAF'

Sanık Öztürk'e, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan gelen darbeci askerlere verdiği emir ile Başçavuş Mahmut Satun'un derdest edildiği iddiaları da soruldu. Emri ile Satun'un derdest edildiği iddialarını kabul etmeyen Öztürk, "Bu saliselerle kaydedilmiş bir fotoğraf. Ben orada derdest edilmesi emrini vermedim. Mahmut Satun'a otomatik kapının kapanmaması için işaret yaptım." (ANKARA/DHA)