Milli Birlik Komitesi üyesi Ahmet Er toprağa verildi

27 Mayıs darbesinden sonra kurulan MBK'nin son üyesi emekli Yüzbaşı Ahmet Er'in cenazesi defnedildi. Cenazeye, milletvekilleri ve siyasetçiler de katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası kurulan Milli Birlik Komitesi'nin (MBK) hayattaki son üyelerinden olan ve dün yaşamını yitiren Ahmet Er'in cenazesi bugün defnedildi. Er'in cenazesini milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda siyasetçi katıldı.

27 Mayıs 1960'ta, Demokrat Parti hükümetine yapılan darbenin ardından kurulan MBK'nin üyeleri arasında yer alan emekli Yüzbaşı Ahmet Er, dün hayatını kaybetti. Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen cenazeye Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP'den ihraç edilen Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, çevre ilçelerden BBP il ve ilçe yöneticileri ile Alperen Ocakları yönetici ve üyeleri katıldı.

Cenaze töreni öncesi BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Ümit Özdağ kısa konuşmalar yaparak üzüntülerini dile getirdi. Ahmet Er'in oğulları Bahadır Er, Baybars Er ve anneleri Melahat Er taziyeleri kabul etti.

Ahmet Er'in cenazesi Sünnetçiler Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Sünnetçiler Mezarlığı'nda toprağa verildi. (MANİSA/DHA)

Milli Birlik Komitesi Ahmet Er üyesi hayatını kaybettiMilli Birlik Komitesi Ahmet Er üyesi hayatını kaybetti