Darbe girişimini planladığı iddia edilen general Partigöç savunma yaptı

Eski Genelkurmay Personel Daire eski Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, darbe girişiminden haberi olmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili aralarında sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi olduğu iddia edilenlerin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya darbenin planlayıcılarından olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Personel Daire eski Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün savunması alındı.

Duruşmanın sabahki bölümünde, avukatı mazeret bildirmeden gelmediği için savunması alınamayan Partigöç, öğleden sonraki oturumda savunmasını yaptı. FETÖ üyesi olduğu iddiasını kabul etmeyen Partigöç, 15 Temmuz günü darbe girişiminden haberi olmadığını savundu ve şunları anlattı:

"Sadece 16 Temmuz gecesi birinci sicil amirim İlhan Talu beni arayarak, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in emri olduğunu ve masajın iletilmesi gerektiğini söyledi. Ben de komutana ulaşamadığım için komutana ulaşamadığımı ve kendileri ne anladıysa onu yapmaları gerektiğini söyledim." (ANKARA/DHA)