Barış Bloku'ndan Gülmen ve Özakça'ya ziyaret

Barış Bloku üyeleri, açlık grevi eylemleri sürerken gözaltına alınarak tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı Sincan Cezaevinde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Barış Bloku ile Ankara Tabip Odası üyeleri, HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez ve Baskın Oran tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için Sincan F Tipi Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Cezaevi önünde açıklama yapan Barış Bloku Eşsözcüsü Zelal Ekinci, Gülmen ve Özakça'nın hayati açından kritik günlerde olduğu belirtti. Ekinci, tutuklama kararının ardından Gülmen ve Özakça'nın kamuoyunda suçlu olduğu izlenimi oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

'İÇ HUKUK YOLLARI KAPATILDI'

15 Temmuz darbe girişiminin ardından barış isteyenlerin de ihraç edildiğini söyleyen Ekinci, KHK’ler iç hukuk yollarının kapatıldığını savundu. Ekinci, "Sözde bir OHAL komisyonu kuruldu. Ancak komisyonun nasıl çalışacağı anlaşılamadı. İç hukuk yolları tükenmediği için AİHM’nin de davalara bakmadığı bu süreçte, hak aramak için mücadele yöntemi bulamayan 37 insan intihar etti" diye konuştu.

GÜLMEN VE ÖZAKÇA: TALEPLERİMİZ AYNI, AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYORUZ

Gülmen ve Özakça'nın "adaletsizliği ve kötülüğü dünyaya duyurdu"ğunu ifade eden Zelal Ekinci, "Bu ülkenin vicdanlı insanları Nuriye ve Semih’e sahip çıkmazsa kötülük kazanacak. Kötülüğü durduramazsak tarih bizleri utanç sayfalarına yazacak" dedi.

Ekinci, Barış Bloku olarak Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılması ve işlerine iadeleri için hükümete çağrı yaptı.

Barış Bloku üyesi avukatlar, cezaevine girerek Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile görüştüler. Gülmen ve Özakça'nın avukatlarla gönderdikleri mesaj şöyle: "Cezaevindeyiz ama taleplerimiz aynı. Açlık grevine devam ediyoruz. Herkesi kucaklıyoruz." (DUVAR)